TENKER PÅ FRETIDEN: Skuespiller og tobarnsmor Ane Dahl Torp sier til Dagbladet at hun er bekymret for konsekvensene av klimaendringene. Her er hun på filmfestivalen i Haugesund i august.   Foto: NTB scanpix
TENKER PÅ FRETIDEN: Skuespiller og tobarnsmor Ane Dahl Torp sier til Dagbladet at hun er bekymret for konsekvensene av klimaendringene. Her er hun på filmfestivalen i Haugesund i august. Foto: NTB scanpixVis mer

- Det gjør meg opprørt og deprimert

«Okkupert»-aktuelle Ane Dahl Torp er bekymret for fremtiden.

SEOGHØR.NO: TV 2s mest påkostede dramaserie noensinne, «Okkupert», hadde premiere søndag kveld.

I serien, der både invasjon fra Russland, klimaendringer og naturkatastrofer truer, blir man blant annet kjent med Ane Dahl Torps (40) rollefigur.

Skuespilleren, som har barna Liv (3) og Sigurd (5) med jazzmusiker og ektemann Sjur Miljeteig (41), snakker engasjert om nettopp klimaendringene i et nytt intervju med Dagbladet.

- En av de minst dramatiske konsekvensene av klimaendringene er at det vil regne mye mer i Norge. Og bare det gjør meg så trist - tanken på at når mine barn er voksne, vil det stort sett regne hele tiden. Det gjør meg opprørt og deprimert, sier Dahl Torp til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVEL: I tillegg til å være TV-aktuell med «Okkupert», har Ane Dahl Torp (midten) vært å se på kinolerretet i «Bølgen». Her på filmens Oslo-premiere sammen med (f.v) manusforfatterne Harald Rosenløw og John Kåre Raake, produsentene Martin Sundland og Are Heidenstrøm, skuespiller Edith Haagenrud (foran), regissør Roar Uthaug og  skuespiller Jonas Hoff Oftebro. Foto: NTB scanpix
TRAVEL: I tillegg til å være TV-aktuell med «Okkupert», har Ane Dahl Torp (midten) vært å se på kinolerretet i «Bølgen». Her på filmens Oslo-premiere sammen med (f.v) manusforfatterne Harald Rosenløw og John Kåre Raake, produsentene Martin Sundland og Are Heidenstrøm, skuespiller Edith Haagenrud (foran), regissør Roar Uthaug og skuespiller Jonas Hoff Oftebro. Foto: NTB scanpix Vis mer

Takket ja til uferdig manus

Selv om «Pionér»-skuespilleren er bekymret for jordens fremtid, hadde hun derimot ingen betenkeligheter med å takke ja til rollen i «Okkupert». Dét på tross av at manuset dengang ikke var ferdig skrevet.

- Når jeg sa ja, var det fordi det åpenbart var høye ambisjoner - og et knippe regissører som egentlig var grunn nok i seg selv, legger Dahl Torp til overfor Dagbladet.

Naturkatastrofer er for øvrig ikke upløyd mark for Ane Dahl Torp som skuespiller. I høst har hun vært å se på det store lerretet i katastrofefilmen «Bølgen», der hun spiller mot Kristoffer Joner (43) og Jonas Hoff Oftebro (19).

- Jeg måtte holde pusten hver kveld i ukevis. Det var helt forferdelig, fortalte hun om filmens undervannsscener til Seoghør.no på festpremieren i august.

Se video fra «Bølgen»-premieren:

Tidligere har Ane Dahl Torp også snakket forfriskende om det å være småbarnsforelder.

- De har overhodet ikke kultivert følelseslivet og oppførselen sin. De er helt blottet for høflighet. De er ikke hyggelige. Kontroll av ego? Det finnes ikke! Det er helt sinnsykt å forholde seg til sånne individer, sa hun med glimt i øyet til VG Helg høsten 2014.

Saken fortsetter under bildet.

BLE HEDRET: Ane Dahl Torp og «Bølgen»-motspiller Kristoffer Joner på åpningen av Filmfestivalen i Haugesunds egen «Walk of Fame» i august. Foto: NTB scanpix
BLE HEDRET: Ane Dahl Torp og «Bølgen»-motspiller Kristoffer Joner på åpningen av Filmfestivalen i Haugesunds egen «Walk of Fame» i august. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den talentfulle 40-åringen vakte reaksjoner da hun uttalte at hun verken savnet sønnen eller syntes at han var spesielt vakker, etter at lille Sigurd kom til verden i november 2009.

I et intervju med Seoghør.no våren 2011 understreket Ane Dahl Torp at hun syntes folk var veldig hårsåre, samtidig som hun presiserte utsagnene sine.

«Okkupert» sendes på TV 2 søndag klokken 22.15.

LES OGSÅ: - Jeg er fortsatt i sjokk