Christine Koht:

- Det gjør litt vondt

Snakker ut om vanskelige følelser etter sykdommen.

ÆRLIG: Christine Koht deler om livet etter kreftsykdommen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
ÆRLIG: Christine Koht deler om livet etter kreftsykdommen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Siden det ble kjent i 2018 at komiker Christine Koht (55) hadde fått kreft, har hun delt åpenhjertig om hvordan hun har det. I oktober kunne 55-åringen komme med den gode nyheten om at hun er kreftfri.

- Jeg er fri for kreft, men går til kontroll hver tredje måned. Det er like skummelt hver gang. Jeg blir veldig lettet, men så er det ikke så lenge til neste kontroll, sa hun den gang til VG.

Nå deler Koht ærlig om sitt nye syn på livet etter kreftsykdommen. Det gjør hun i podkasten «Drivkraft».

- SKAMMET MEG: Christine Koht besøkte «Lindmo» etter bokbomben. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

- Gjør litt vondt

55-åringen beskriver kampen på sykehuset som «et helvete», men mener at det å komme ut etterpå nesten fremstår som tøffere.

- Det som er hardt, både kroppslig og mentalt, er å se hva alle andre får til. Ikke minst har alle andre så ekstremt mange avtaler. Det synes jeg er litt sårt, innrømmer Koht i podkasten.

Koht understreker at det ikke er sånn at man bare har hatt det forferdelig, og så kommer man ut og har det helt nydelig. Hun innrømmer at det er vondt å ha en helt åpen kalender når man er i den alderen der «alle» andre har barn og er på toppen av karrieren sin.

- Det gjør litt vondt, for jeg har levd i en «kokong» (...) Det er veldig sterkt å komme ut, så sånn sett synes jeg det er ganske hardt mentalt.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

- Jeg er sårbar

Det å komme hjem fikk Koht til å sammenlikne livet sitt med alle andre, noe som har gjort at hun kjenner på følelser hun ikke trodde hun skulle ha.

- Jeg har alltid tenkt i livet at personligheten min er blid og nysgjerrig, selvfølgelig litt urolig, usikker og jeg er sårbar - men sentimental, det er ikke jeg.

Koht forteller videre at hun nå opplever bitre, selvmedlidende og sjalu følelser, noe som ikke var planen i livet hennes.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Christine Koht for en kommentar til saken, foreløpig uten hell.

Den fargerike TV-stjernen har mottatt en rekke priser for sin sterke historie og åpenhet rundt egen sykdom.

I 2019 ble hun kåret til Årets navn i Dagbladet, og hun ble tildelt prisen for «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla.

LES OGSÅ: - Jeg synes det er urettferdig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer