- Det gjør fortsatt vondt

Partilederen innrømmer at det er sårt å høre usanne ting om sin privatperson.

FØLSOM: Som politiker er Siv Jensen beinhard, men hun er også et følelsesmenneske som blir såret av ondsinnede rykter. Foto: Scanpix
FØLSOM: Som politiker er Siv Jensen beinhard, men hun er også et følelsesmenneske som blir såret av ondsinnede rykter. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Som leder for Norges mest sagnomsuste politiske parti har FrP-formann Siv Jensen (44) blitt vant til å høre rykter om seg selv – både som partileder for Fremskrittspartiet og privatperson.

Siv har måttet takle rykter om sin legning, familie og personlighet. Det skulle hun gjerne vært foruten.

- Det gjør fortsatt vondt når det blir personlig, innrømmer partilederen overfor Se og Hør.

Ler av romanseryktene.
- Når jeg hører usanne rykter om mitt privatliv kjenner jeg at jeg blir litt sår. Særlig når det kommer fra mennesker som ikke vet noe om meg, men som allikevel skal uttale seg om meg som menneske. Det liker jeg ikke, fortsetter partilederen bestemt.

Som singel superkjendis lever Siv med stadige kjæresterykter. Det har blant annet versert rykter om at hun har hatt en het romanse med kunstneren Vebjørn Sand. Et annet rykte er at hun har vært sammen med en farget mann.

– Ha ha! Jeg skjønner ikke hvor slike rykter kommer fra. Jeg kjenner Vebjørn, men kan herved avkrefte at vi er kjærester. Jeg er heller ikke sammen med en farget person, uten at hudfarge i og for seg spiller noen rolle. At det går rykter om meg, må jeg bare leve med. De fleste ler jeg bare hjertelig av, sa Siv i et intervju med Se og Hør i 2008.

– Hvordan påvirker alt maset om mann og barn deg?

– Selvfølgelig er det slitsomt. Jeg blir lut lei. Men det er tydelig at alle andre tenker mer på dette enn jeg selv. Jeg prøver ikke å ha et hemmelig liv og lover å si fra den dagen jeg treffer den rette.

Ondsinnet sladder.
Når ryktene blir for drøye, uten å ha rot i virkeligheten, er det ikke alltid like lett å le av dem.

– Ondsinnet sladder er noe som opprører og gjør meg forbannet. Jeg har alltid prøvd å være ærlig og tror ikke jeg har mange lik i skapet. Jeg har både kjørt på rødt lys og brutt fartsgrensene. Og hadde jeg vært lesbisk hadde jeg stått frem for lenge siden. Jeg er jo blitt voksen, har Siv tidligere uttalt til Se og Hør.

Etter over ti år i rampelyset, klarer hun heldigvis å la vær å ta seg nær av alt som blir sagt om henne.

 - Jeg gidder ikke å høre på det lenger. Jeg hører så ufattelig mye rart. Jeg tenker at de som setter ut sånne rykter må ha veldig lite å drive med. De verste ryktene kommer fra mennesker som ikke noen som helst anelse om hvem jeg er – og det blir bare for dumt, befester Siv.

Tåler kritikk.
Siv er kjent som en beintøff politiker, og hun er langt ifra redd for å stå opp for meningene sine. Nå som hun står midt i valgkampen, har hun ikke noe imot å få konstruktiv tilbakemeldinger.

 - Rettmessig kritikk må man jo tåle. Det går jo alltid en kule varmt i politikken, men det er veldig sjelden at vi bruker ufine karakteristikker oss politikere imellom. Vi holder oss utenfor intimsonen. Det syns jeg det står respekt av i norsk politikk – at vi diskuterer sak og ikke person, påpeker hun.

LES OGSÅ: - Nå får jeg vist hvem jeg faktisk er
 

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer