OVER OG UT: Rikke Lie er - overraskende nok - ute av årets "X Factor", og fikk trøst fra alle hold etter sendingen. Her er det Peter Peters som forsøker å gi henne noen trøstende ord. Foto: Scanpix
OVER OG UT: Rikke Lie er - overraskende nok - ute av årets "X Factor", og fikk trøst fra alle hold etter sendingen. Her er det Peter Peters som forsøker å gi henne noen trøstende ord. Foto: ScanpixVis mer

- Det gjør bare helt sinnssykt vondt

Tårene satt løst hos "alle" etter den overraskende exiten.

SEHER.NO: Fredagens "X Factor" ble en usedvanlig dramatisk affære. Da duellen stod mellom Rikke Lie (23), som sang ""Lovefool" av The Cardigans, og Lise Mæland (20), som sang "Wish I didn`t miss you" av Angie Stobe, ble Rikke ble den som trakk det korteste strået, og dermed måtte forlate programmet.

- Det er liksom slutten på en reise, sier Rikke gråtkvalt etter utstemmingen.

Den 23 år gamle Aalesund-jenta var en slagen kvinne etter at "X Factor"-drømmen brast.

- Det gjør sinnssykt vondt, men dette er ikke det siste man har sett av Rikke. Nå skal jeg jobbe hardt fremover for at musikkdrømmen likevel skalbli virkelighet, sier Rikke til Seher.no.

Selv "visste" hun derimot at det kom til å gå galt.

- Jeg følte meg malplassert. For jeg liker jo å gjøre min egen greie. Man vet liksom aldri, og jeg følte meg aldri trygg med den sangen. Jeg ville heller ha røket ut en kveld der jeg visste jeg sang bra, medgir hun.

Peter Peters synes ikke Rikke skulle stått i duellen i det hele tatt.

- Du skulle aldri stått her. Men da det kom til valget mellom deg og Lise, falt det på deg fordi du er en ferdig artist, sa Peter Peters da fredagens show var over. 

Også kjæresten til Rikke, Erik Lindér, stiller seg uforstående til at hun røk ut.

- Jeg trodde ikke det var sant. Dette er tøft! Jeg hadde jo såklart håpet at hun skulle gå videre, sier han til Seher.no.

Lindér,  som selv er popstjerne i Sverige, har stor tro på kjæresten og vet med at dette er ikke det siste verden har sett fra Rikke Lie. 

- Rikke er en ferdig artist. Hun lager fantastiske låter. Hun får nok en samtale fra et plateselskap som vil spille inn demoen hennes allerede i kveld, mener han.

For tiden er det Erik som fungerer som det utstemte "X Factor"-deltagerens produsent.

- Jeg har spillt inn sangene som Rikke har laget, men hun fortjener at en ordentlig produsent skal gjøre det isteden for meg! sier han til Seher.no.

Det utslåtte Aalesund-jenta, som bor sammen med kjæresten i Stockholm, skal nå altså gi jernet i tiden framover.

- Jeg har fått sinnssykt mye støtte her. Forhåpentligvis har folk sett hva jeg kan, og det viktigste nå er at jeg får sjansen til å gi ut musikken min. Jeg skal gjøre dem stolte, sier den talentfulle ungjenta til Seher.no.

Her kan du høre mer av Rikkes musikk, blant annet hennes nyeste låt, "Lalala" (ekstern lenke).

"X Factor"-finalene ser du på TV 2 fredager kl 20.00.

Har du et tips om deltakerne? Tips oss på
seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Dette bildet forteller det meste

Se et tidligere videointervju med Rikkes kjæreste Erik Lindér her:[obj:media:8139]