BLE DREPT: En kvinne og en mann ble  drept etter en skyteepisode utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø fredag morgen.  Foto: SCANPIX
BLE DREPT: En kvinne og en mann ble drept etter en skyteepisode utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø fredag morgen. Foto: SCANPIXVis mer

- Det gikk kaldt nedover ryggen

Tromsø-drapet vekker skremmende følelser i Helene Rask.

SEHER.NO: Det var fredag at en 41 år gammel kvinne døde etter en skyteepisode ved en barneskole i Tromsø. I den samme tragiske hendelsen ble en mann livstruende skadet. Glamourmodell Helene Rask var på vei til fjellet da hun hørte om drapet på radioen. Den drepte lærerstudenten ble skutt og drept av eks-samboeren, en politimann.

I 2005 ble glamourmodell Helene Rask (28) pistoltruet av eks-kjæresten, som også var politimann. Derfor vekket Tromsø-dramaet sterke følelser for 28-åringen, skriver VG Nett.

- Det gikk kaldt nedover ryggen min og jeg fikk gåsehud. Jeg fikk ødelagt helgen min. Denne hendelsen er skremmende identisk med det som skjedde med meg. Jeg føler veldig med familien, sier Rask til nettstedet.

For fire år siden ble glamourmodellen, som har vært sammen med to politimenn i sitt liv, altså truet på livet av sin 33 år gamle eks-kjæreste. Mandag tar Rask pennen fatt, og skriver om hendelsen i sin egen blogg.

- Det er noen år siden, men det sitter tydeligvis ikke så langt inne. Den episoden dukker opp i tide og i utide, sier Rask, som gjorde det slutt med politimannen bare en uke i forkant av trusselepisoden.
- Vi hadde ikke snakket noe særlig sammen etter bruddet. Han tok det mye tyngre enn det jeg trodde, forteller Rask.

Nå ber hun om at sikkerheten skjerpes på diverse politistasjoner - slik at man ikke kan gå usett inn å hente ut skytevåpen.

- Nå vet ikke jeg nok om politiets rutiner, men det er tydelig at sikkerheten ikke er god nok. Det er ille at liv må gå tapt på denne måten, sier hun til VG Nett.

PS: Helene Rask har hatt et forhold til to politimenn i sitt liv. I 2007 var hun sammen med en nå 28 år gammel mann, som ikke har noen ting med denne saken å gjøre. Han arbeider fortsatt i politiet.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Helene Rask politianmeldt for trusler