Ghislaine Maxwell:

- Det gikk fryktelig galt

Venner av sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell - avdøde Jeffrey Epsteins høyre hånd - står frem i ny dokumentar.

TRAILER: Ghislaine Maxwells venner står fram i ny dokumentar. Se traileren her. Vis mer
Publisert

2. juli er det ett år siden sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell (59) ble pågrepet på sitt luksuriøse skjulested i Bradford i New Hampshire - siktet for å ha rekruttert mindreårige jenter for den avdøde og overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein.

Maxwell klarte å gjemme seg i nesten et helt år før politiet til slutt fant henne i villaen dypt inne i skogen. Epstein tok livet av seg på cellen i New York i august 2019, og det var da politiet for alvor ble interessert i den britiske 59-åringen. Men da var hun søkk vekk.

I mars i år kom den utvidede tiltalen mot Epsteins «høyre hånd» og tilrettelegger: Påtalemyndigheten i New York mener hun har rekruttert en 14 år gammel jente på vegne av rikmannen, og betalt henne for at de skulle møtes og ha samleie. Hun er også tiltalt for medvirkning til seksuelle overgrep og menneskehandel. Maxwell har ikke erkjent straffskyld.

Saken skulle vært oppe i retten i juli, men har blitt utsatt til høsten.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sa prins Andrew sier i et intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Gikk fryktelig galt

Offentligheten vet lite om Ghislaine Maxwell og ikke minst hvordan forholdet til Jeffrey Epstein var, men litt mer får vi vite i dokumentaren «Epstein's Shadow: Ghislaine Maxwell», som ble sluppet 27. juni.

Se traileren øverst i saken!

I dokumentaren medvirker flere personer som kjente Maxwell fra tiden før hun møtte den beryktede finansmannen, blant dem Anna Pasternak, som også har vært med på å forfatte den nye dokumentaren.

I sin tid gikk Pasternak på universitetet i Oxford sammen med rikmannsdatteren, og sammen med journalister og flere av den britiske jetsetterens venner, forsøker hun i dokumentaren å tegne et bilde av hvem Ghislaine Maxwell er.

VAR SAMMEN: Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell var kjærester i sin tid. Foto: Patrick McMullan / Getty Image
VAR SAMMEN: Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell var kjærester i sin tid. Foto: Patrick McMullan / Getty Image Vis mer

- Den jenta jeg kjente fra Oxford - som aldri utstrålte noen varme og som hadde en kald, beregnende form - hadde noen rare karaktertrekk som vi alle vet kommer fra Robert Maxwell, hevder Pasternak i dokumentaren, ifølge danske BT.

Mediebaronen Robert Maxwell var sosietetskvinnens far. Han og datteren hadde et svært nært forhold, og Ghislaine skal ha vært favorittbarnet hans - og faren hennes største forbilde.

Robert Maxwell forsvant på mystisk vis fra en yacht utenfor Kanariøyene i 1991, og noen dager senere ble liket funnet drivende på havet. Businessmannens forretningsmetoder viste seg etter hvert å være lugubre, og kort tid etter dødsfallet gikk medieimperiet i oppløsning.

- Ghislaines historie er i bunn og grunn historien om en fars lille jente. Og det gikk fryktelig galt da det viste seg at han var en forbryter, sier Pasternak i dokumentaren.

SKJULESTEDET: På denne eiendommen i New Hampshire skjulte Maxwell seg. Foto: Reuters / Drone Base / NTB
SKJULESTEDET: På denne eiendommen i New Hampshire skjulte Maxwell seg. Foto: Reuters / Drone Base / NTB Vis mer
DYPT INNI SKOGEN: Ghislaine Maxwell bodde i skjul her fram til juli 2020. Foto: Reuters / Drone Base / NTB
DYPT INNI SKOGEN: Ghislaine Maxwell bodde i skjul her fram til juli 2020. Foto: Reuters / Drone Base / NTB Vis mer

- Ikke overraskende

Ghislaine Maxwell blir farens faste ledsager når han møter fiffen rundt om i verden. I dokumentaren blir hun beskrevet som festens midtpunkt, og som en talefør og vittig kvinne. Slik skaffet hun seg sakte, men sikkert innpass hos verdenseliten.

Maxwell tok farens bortgang svært tungt. Navnet hans ble i Storbritannia synonymt med svindel og bedrageri, noe som fikk Ghislaine til å ville flytte. Etter dødsfallet i 1991 ble hun for alvor kjent med Jeffrey Epstein, og samme år flyttet hun til New York der hun i rekordfart ble en del av Manhattans sosietet.

- Hun hadde et veldig sterkt overlevelsesinstinkt, som tydeligvis tok over, også dro hun til New York hvor hun begynte å se seg om etter en erstatning for faren. Det var avgjørende for hvorfor hun ble så involvert med Epstein, tror Anna Pasternak.

Mens Maxwell hadde nettverket, hadde Epstein pengene. Pasternaks dom over den tidligere studievenninnens handlinger er krystallklar:

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

- Hvis man spør seg selv om det er overraskende at hun havnet der, er det brutale svaret: Nei.

Ghislaine Maxwell risikerer nå livstid i fengsel.

- Den blendende sjarmen og humoren som bergtok meg og en masse andre mennesker, kommer henne neppe til gode i et føderalt fengsel, sier hennes tidligere venn Christopher Mason i dokumentaren.

LES OGSÅ: Fløy USA rundt med Jeffrey Epstein

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer