VIL INSPIRERE: Jeg prøver å leve mer miljøvennlig, men jeg kjøper jo klær og ting jeg ikke behøver jeg og, sier programleder  Elin Ruhlin Gjuvsland i Krafttaket 2 på NRK. Foto: Per Ervland / Seher.no
VIL INSPIRERE: Jeg prøver å leve mer miljøvennlig, men jeg kjøper jo klær og ting jeg ikke behøver jeg og, sier programleder Elin Ruhlin Gjuvsland i Krafttaket 2 på NRK. Foto: Per Ervland / Seher.noVis mer

- Det går utover familielivet

Elin Ruhlin Gjuvsland er tilbake på skjermen, men hadde aldri orket å jobbe så intenst hele tiden.

SEHER.NO: Elin Ruhlin Gjuvsland (34) er klar for en ny runde med miljøserien "Krafttaket 2" på NRK 1. Den vakre programlederen er gift med sportsjournalisten Jan Petter Saltvedt i NRK, og hun sier at de prøver å leve mer miljøvennlig også hjemme.

- Jeg har mann og to små barn, Milla og Matea på 3 og 6 år, og vi prøver å kjøre kollektivt, kildesortere og vi har innstallert varmepumpe i huset. Men vi kunne sikert gjort mye mer, sier Elin Ruhlin Gjuvsland til Seher.no, når vi møter henne på seriens premierefest i Oslo.


Holdt seg hjemme
Den siste tiden har det imidlertid vært lite tid til avslapping. Innspilling av Krafttaket og jobb som reporter i helseprogrammet Puls i kombinasjon med to små barn har vært i overkant hektisk.

- I slike perioder er det svært travelt og det går jo utover familien når jeg jobber sene kvelder med opptak. Men heldigvis har jeg en forståelsfull mann i samme bransje, og det er jo ikke slik hele tiden. Det hadde jeg aldri orket, sier hun.

For Elin er en dame som verdsetter de små tingene i livet. Da minstejenta var baby, jobbet hun mindre for å ha mer tid sammen med henne.

- Det kom mindre penger inn, men for en periode er det helt greit, sier hun.

Og selv om kjærlighetslivet også blir satt litt på hold i slike perioder vet hun å dyrke den.

- Før jul tok vi oss en tur til Roma for å feire bryllupsdagen vårt, og det var kjempefint, smiler hun.

- Handler om å stresse ned
Elin mener "Krafttaket" er en serie som bør engasjere de fleste av oss.

- Klarer du deg en måned uten vaskemaskin? Uten TV? Eller pc? Hvor mye av det du bruker hver dag tar du for gitt? Det handler ikke bare om komfort og dårlig tid, men også om at vi ikke merker forbruket vårt, sier hun.

- Frityrmaskin. Elektrisk tannbørste. Pizzaovn. Ny mobil en gang i året. Og alle har vi vel en riskoker. Som blir brukt en gang i året, sier hun. 

I Krafttaket vil vi bli kjent med familien Semb fra Røa og familien Becher fra Drammen. Gjennom ulike oppdrag skal de to familien konkurrere om hvem som kan bli mest miljøvennlige.

- Hater plastleker
Hun er stolt over å kunne presentere en ny runde av Krafttaket og sier at familiene som var med var utrolig flinke.

- Det handler om å stresse litt ned og være sammen som familie. For meg handler det om å gi barna mine opplevelser og ikke bare ting. Jeg hater plastleker som bare blir liggende ubrukt etter en kort stund. Det aller beste er å gå tur med familien i marka, bade i Tøyenbadet eller bare slappe av hjemme, forteller hun.  

Kratftaket 2 sendes på NRK1 torsdager kl 20.15 eller du kan se det på NRK Nett TV. (ekstern lenke)

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   
 
LES OGSÅ: Fikk ei lita jente