Nick Cordero:

- Det går nedover

«Lilyhammer»-stjernens tilstand er igjen på vei mot det verre.

NEDOVER: Skuespiller Nick Corderos helsetilstand har forverret seg, forteller kona. Foto: NTB scanpix
NEDOVER: Skuespiller Nick Corderos helsetilstand har forverret seg, forteller kona. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

De siste månedene har vært alt annet enn enkle for skuespiller Nick Cordero (41), kjent for nordmenn fra suksessen «Lilyhammer». Tidligere i våres måtte han amputere beinet som følge av coronasmitte. En blodpropp i høyrebeinet hadde oppstått som følge av smitten, og det var for å redde livet hans at legene tok avgjørelsen.

Siden den gang har det vært kona hans, Amanda Kloots, som har stått for oppdateringene om helsen hans. Meldingene hennes har vært svært varierende, og det virker som 41-åringens situasjon er nokså skiftende.

Forrige uke kunne hun meddele at han hadde våknet fra koma, og at responderte smått på det som ble sagt og gjort. Nå har det derimot begynt å gå nedover med skuespilleren igjen.

Tar til tårene

Kona er ved godt mot, men forteller at situasjonen er vanskelig.

- Nick har hatt en dårlig morgen. Det går dessverre nedover for øyeblikket, så jeg vil at dere skal be, gjerne store bønner, akkurat nå, fortalte hun i en video på Instagram, ifølge People.

TIL TÅRENE: Amanda Kloots begynte å gråte da hun fortalte om ektemannens forverrede tilstand. Foto: Amanda Kloots/Instagram
TIL TÅRENE: Amanda Kloots begynte å gråte da hun fortalte om ektemannens forverrede tilstand. Foto: Amanda Kloots/Instagram Vis mer

- Dere må heie på og be for Nick i dag. Jeg vet at dette viruset ikke kommer til å ta knekken på ham. Det er ikke her historien ender, så dere må be for oss, fortalte hun videre.

I videoen tar Kloots til tårene, da det av åpenbare årsaker er tungt å prate om den krevende situasjonen hun står i. Hun gikk ikke konkret inn på hva som har skjedd med ektemannen, men det er trolig snakk om en infeksjon han har i den høyre lungen.

Lungekapasiteten hans er svært nedsatt, som følge av en betennelse han fikk i komaet. Coronasmitten kjørte den langt ned før infeksjonen. Målet har vært at antibiotika på sikt skal fjerne infeksjonen, og at riktig opptrening kan bidra til at noe av lungekapasiteten returnerer.

Mafiatype

Paret trodde først at det var lungebetennelse Cordero led av, ettersom de to første coronatestene var negative. Den tredje ga imidlertid beskjeden som skulle snu livene deres på hodet.

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsti. Vis mer

Cordero ble innlagt på intensivavdelingen og satt i en ventilator, samt en såkalt ECMO-maskin, som tilfører oksygen til blodet. Maskinen reddet livet hans, men kunne gi blodpropp, noe som var tilfelle med skuespillerens høyre bein.

Nick Cordero er best kjent for sine opptredener på Broadway - ofte i mafiaroller.

I 2014 hadde han også en rolle i den kjente Netflix-serien «Lilyhammer». Samme året ble han nominert til en Tony for rollen sin i Woody Allen-skuespillet «Bullets Over Broadway».

Han har også hatt roller i skuespill som «Waitress» og «A Bronx Tale» samt i TV-serier som «Blue Bloods» og «Law & Order: Special Victims Unit».

LES OGSÅ: Trosset reiserådet - «rømte» utenlands

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer