«Gift ved første blikk»:

- Det fungerte bare ikke

Slik har det gått med ekteparene fra årets «Gift ved første blikk».

BESTEMMER SEG: I sesongens siste episode av «Gift ved første blikk» skal parene bestemme seg for å forbli gift eller å gå hver til sitt. Video: Dplay Vis mer
Publisert

I januar var det klart for den sjette sesongen av kjærlighetsprogrammet «Gift ved første blikk». Det populære ekteskapseksperimentet går ut på at tre par gifter seg, første gang de møtes, og deretter skal de leve sammen i fem uker som mann og kone - i håp om at kjærligheten vil blomstre.

Ekspertpanelet som matcher parene består av to psykologer, en sosialantropolog og en atferdsbiolog. Disse har hatt i oppgave å sette sammen de ulike parene, basert på blant annet personlighetstester og dybdeintervjuer.

EKSPERTER: Jens Andreas Huseby, Lene Pettersen, Catrin Sagen og Per-Magnus Thompson utgjør ekspertpanelet som setter parene sammen. Foto: TVNorge
EKSPERTER: Jens Andreas Huseby, Lene Pettersen, Catrin Sagen og Per-Magnus Thompson utgjør ekspertpanelet som setter parene sammen. Foto: TVNorge Vis mer

Fra tidligere sesonger har trofaste seere fått følge en rekke par som velger å bryte forholdet etter at eksperimentet er over, og kun et fåtall har valgt å holde sammen som ektepar.

- Prøvde virkelig

Denne sesongen fikk seerne møte de tre lovende parene Linn og Kristoffer, Tina og Bjørn-Harald og Marina og Johnny. Etter seriens slutt kan parene imidlertid avsløre at ingen av dem fant den store kjærligheten.

- Vi er venner. Det fungerte bare ikke, og det ble ikke noe mer dating etter at innspillingen var ferdig, heller. Jeg synes det er trist, såklart. Jeg gikk med et håp og prøvde virkelig, forteller Linn til Se og Hør, og legger til:

- Jeg ser jo ting nå på tv som jeg ikke visste den gang. Jeg var i en rosa boble og skulle få det til. Vi har en god tone og snakker masse, det er ikke noe vondt blod mellom oss. Han er en skikkelig fin type, og jeg har blitt glad i ham.

FUNKET IKKE: Kjærligheten blomstret ikke for Linn Pfister og Kristoffer Grinde. Foto: TVNorge
FUNKET IKKE: Kjærligheten blomstret ikke for Linn Pfister og Kristoffer Grinde. Foto: TVNorge Vis mer

I likhet med ekskona bekrefter Kristoffer at det hele endte på en annen måte enn det de hadde håpet på.

- Vi tok noen skritt tilbake etter innspillingen, men det ble ikke helt som vi hadde håpet. Det er ikke så mye å gjøre med det.

SISTE EPISODE: Det går mot veis ende for parene i denne sesongen av «Gift ved første blikk». Vi møtte Sara og Joakim. Vis mer

Takker ekskona

Grunnen til at det ikke fungerte, er Linn imidlertid usikker på, men understreker at kjemien var der helt fra start. Kristoffer tror kommunikasjonen var hovedproblemet - og mener at de egentlig var perfekte for hverandre på papiret.

Til tross for at ekteskapet ikke fungerte angrer ikke Linn på noe, og mener hun har lært mye om seg selv.

- Jeg har lært spesielt mye om kommunikasjon og parforhold. Jeg har lært at jeg er tålmodig og tilpasningsdyktig - på godt og vondt. Jeg må begynne å tenke på egne behov, mer enn jeg har gjort. Jeg kan ikke trippe rundt på tåhev, men må heller bli flinkere til å si fra.

NYGIFT: Lars Kristian og Magnus er et av parene fra årets «Gift ved første blikk». I kveldens episode gifter de seg, men det er ikke enkelt å være nygift med en ukjent person. Foto/Klipp: Thea Hope Vis mer

Kristoffer røper at han kan takke ekskona for den han er i dag, og at han gjerne kunne gått gjennom opplevelsen en gang til.

- Hadde jeg visst det jeg vet i dag, og vært litt mer forberedt på kameraene, så hadde jeg nok vært mer avslappa. Jeg vet ikke om det er programmet eller Linn som har gjort det, men hun sier jo at jeg har blitt bedre til å kommunisere etter innspillingen - spesielt etter at vi fikk alt litt på avstand, sier han, og legger til:

- Linn har gjort meg til et bedre menneske.

Til Se og Hør røper Linn at hun nå har lastet ned Tinder, og at hun er klar for nye eventyr. Kristoffer på sin side kommer ikke til å gå aktivt ut på sjekkemarkedet, men innrømmer at han er klar hvis sjansen byr seg, og ting virker riktig.

MILJØ: Da Magnus flyttet hjem til Lars Kristian var det spesielt én ting de ikke var helt like på. Vis mer

Ble for vanskelig

I likhet med Linn og Kristoffer, er heller ikke Tina og Bjørn-Harald et par den dag i dag. De har derimot beholdt kontakten.

- Vi er ikke sammen, men er blitt veldig gode venner etter innspilling. Jeg unner Bjørn-Harald alt godt, og jeg gleder meg til han får den jenta han fortjener, forteller Tina, og fortsetter:

- Vi hang oss nok litt opp i forskjellene mellom oss, men vi ønsket virkelig at det skulle fungere. Vi ville ikke gi oss, og jeg ville gjerne være gift med ham.

GODE VENNER: Til tross for at det ikke ble noe varig ekteskap mellom Tina Camilla Kikut og Bjørn-Harald Larsen Sønsthagen, er de fremdeles gode venner. Foto: TVNorge
GODE VENNER: Til tross for at det ikke ble noe varig ekteskap mellom Tina Camilla Kikut og Bjørn-Harald Larsen Sønsthagen, er de fremdeles gode venner. Foto: TVNorge Vis mer

Også Bjørn-Harald forteller til Se og Hør at det er trist at ekteskapet ikke fungerte, til tross for at de begge gikk inn i eksperimentet og satset hundre prosent. Hva som gikk galt mener han riktignok det er vanskelig å spekulere i, men tror det kan ha noe med deres første møte å gjøre.

- Det var nok flere ting, vi kom litt skeivt ut fra start - som man kunne se i første episode. Så kom det noe nytt hele tiden, som vi måtte jobbe oss gjennom. Det skjedde en del personlige ting med meg som ikke kommer så godt fram, men Tina var en kjempegod støttespiller, sier han, og legger til:

- Vi jobbet hardt, og vi prøvde virkelig i fem uker for å finne ut hvordan vi kunne holde ut. Vi så jo hvorfor vi ble matcha, men samtidig ble det rett og slett for vanskelig.

Ekstremsport for følelsene

Verken Tina eller Bjørn-Harald angrer på at de var med i eksperimentet, men forteller om en beintøff opplevelse som var mer voldsom enn det de trodde på forhånd.

- Det er det mest sinnssyke jeg har vært med på, og det ble litt ekstremsport for følelsene, forteller Bjørn-Harald åpenhjertig.

At det tidligere ekteparet har lært noen ting underveis i prosessen, er derimot ingen hemmelighet, og de kan begge fortelle om en liten vekker.

- Jeg har nok ikke forandret meg så mye, men det har gitt meg et veldig påtent hjerte. Når man holder på å falle for en man ikke skulle tro, så åpner det deg for mange muligheter, røper Tina.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Magnus er en av årets friere og vi har sett han på skjermen i mange episoder denne våren. Men for noen år siden var det en helt annen hendelse som stod i fokus i Magnus' liv. Vis mer

Vil møte noen på dansegulvet

Bjørn-Harald, på sin side, mener han mest av alt har lært av det han har gjort feil, både i ekteskapet og tidligere.

- Jeg har lært ganske mye. Jeg har lært litt av hva jeg har gjort feil i møte med kjærligheten. Det er noe jeg prøver å tenke på i etterkant, for det fungerer jo åpenbart ikke. Også har jeg lært at det finnes noen sinnssykt bra mennesker, og Tina er en av dem. Hennes menneskesyn er utrolig fint, og ekstremt beundringsverdig.

På spørsmål om Tina og Bjørn-Harald har merket noen økt oppmerksomhet fra seere, som har ytret ønske om å date dem etter deltakelsen, svarer begge at de har mottatt meldinger via sosiale medier.

- Ja, og det er jo helt sprøtt. Litt oppmerksomhet er det, og det er bare koselig. Det er noen som har spådd at jeg ikke er gift lenger og vil på date. Jeg er ikke noe glad i Tinder og liker ikke det sveipeopplegget, så jeg håper jeg møter noen ute på dansegulvet, forteller Tina.

I likhet med Tina er Bjørn-Harald fremdeles åpen for å finne den store kjærligheten, og forteller at han fortsatt har samme ønske som før han gikk inn i eksperimentet.

- Alltid trist

Årets siste par, Marina og Johnny, klarte heller ikke å få forholdet til å fungere etter at innspillingen var ferdig. I motsetning til de andre parene, valgte de å forbli gift en liten stund - helt til det sa stopp.

- Nei, vi er ikke sammen. Vi er begge veldig positive mennesker og Johnny er en super kar, men vi klarte vel ikke å kommunisere godt nok, og ble derfor ikke godt nok kjent. Det er alltid trist når det ikke fungerer, forteller Marina til Se og Hør, og legger til:

- Det er litt for kort tid med fem uker, så det var veldig fint å bare si at vi ville prøve i den virkelige verden etter innspilling. Det er jeg glad vi gjorde, selv om vi fant ut at det ikke ville fungere.

BLE IKKE GODT KJENT: Marina Skjønerg Nordås og Johnny Andresen valgte å gå hver til sitt en stund etter innspillingen. Foto: TVNorge
BLE IKKE GODT KJENT: Marina Skjønerg Nordås og Johnny Andresen valgte å gå hver til sitt en stund etter innspillingen. Foto: TVNorge Vis mer

Verken Marina eller Johnny angrer på deltakelsen, og til tross for at det ikke ble full klaff på kjærlighetsfronten, forteller Johnny at han har fått flere nye venner i løpet av eksperimentet.

- Jeg angrer ikke på at jeg ble med på dette, det har vært en utrolig reise - ekstremt slitsomt, men kjempegøy. I tillegg til Marina så har jeg også blitt kjent med en flott gjeng med deltakere, som jeg setter stor pris på.

Intens opplevelse

Selve opplevelsen beskriver det tidligere ekteparet som intens, og spesielt nå som inntrykkene har fått synke inn.

- Det var spennende, gøy, slitsomt og trist. Men tiden har gått, og jeg ser frem til en fin sommer når verden er tilbake til det normale igjen, forteller Johnny.

Marina deler samme erfaring, og forteller at hun har lært en hel del om seg selv og hva hun ønsker seg i en partner.

- Jeg var klar over at jeg ville ha noen med litt tak i, og en som var mer utadvent enn meg. Jeg ønsket ikke å havne i den sjefsrollen, for jeg trives best med å ikke ha den.

Etter endt deltakelse har Marina fått oppmerksomhet fra seere som ønsker seg en date, til tross for at hun var en del av det ekteparet som tilsynelatende hadde det beste forholdet.

- Jeg har fått litt oppmerksomhet. Det er litt rart, siden det virka så fint for oss på tv. Jeg tenker at når alle disse corona- og karantenetidene roer seg, så kan jeg begynne å date igjen. Først får vi se hvor lenge dette varer.

Også Johnny er fortsatt åpen for å finne den store kjærligheten, men har ikke opplevd samme grad av oppmerksomhet. Det kan imidlertid fort endres.

- Jeg vil jo finne den ene som virkelig gjør hverdagen lysere, og som har samme drømmer og ønsker for fremtiden. Det har vært lite oppmerksomhet, men på tv så er vi jo fortsatt gift, så kanskje det forandres etter at siste episode er sendt.

LES OGSÅ: - Det er klart det er veldig kjipt

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer