- Det fryder meg ikke å hjelpe andre

«Snåsamannen» Joralf Gjerstad har ofte lurt på hvorfor han fikk egenskapene sine.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det blir personlig når «Snåsamannen» Joralf Gjerstad (89) snakker ut i TVNorge-programmet «Snåsamannen» mandag kveld.

INGEN PERSONLIG GLEDE: Joralf forteller i programmet Bygdedoktoren at han ikke får noen personlig glede av å si ja til å hjelpe andre. Foto: TVNorge
INGEN PERSONLIG GLEDE: Joralf forteller i programmet Bygdedoktoren at han ikke får noen personlig glede av å si ja til å hjelpe andre. Foto: TVNorge Vis mer
SNAKKER UT: Snåsamannen forteller om livet i TVNorge-programmet Bygdedoktoren. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Snåsamannen forteller om livet i TVNorge-programmet Bygdedoktoren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I programmet møter vi den populære healeren på hjemmebane på Snåsa i Trøndelag. Fra vinterhagen i hjemmet sitt forteller Joralf om egenskapene sine, og hvordan det går til når han skal hjelpe andre.

- Når det er noen som spør om jeg kan hjelpe til med å finne noen, eller få opplysninger om noe så sitter jeg her med det bildet jeg skal ha for å finne vedkommende eller det de leter etter. Enkelte ganger kan jeg se det med én gang, men som oftest så ser jeg ingenting. Det er vanskelig å forklare hvordan det skjer, forteller Gjerstad i programmet.

Han forteller også at han ikke føler noen glede av å si ja til å hjelpe til.

- Når jeg får beskjed om å se etter ting, føler jeg at jeg må si ja. Men jeg fryder meg ikke selv. Tvert om. Jeg har spekulert mange ganger på hvorfor akkurat jeg skulle få den egenskapen som jeg har.

Saken fortsetter under bildet.

I yngre alder hendte det at Gjerstad så noe mens han deltok i festlige lag. Det kunne brått endre humøret, og flere ganger følte han ikke at han kunne annet enn å dra hjem.

- Jeg har vært på fest, også plutselig ser jeg noen ting. Det har ført til at jeg har vært nødt til å gå hjem. Jeg husker én som sa: «Det er merkelig, Joralf, at når vi har det artig så går du hjem». Jeg sa aldri hvorfor, men jeg måtte gå hjem. Jeg vil helst være alene. Inn i skog og fjell. Der fungerte jeg best, og der fikk jeg flest gleder. Blant folkemengde var jeg ingenting. Jeg ble liten, jeg passet ikke der, sier han i programmet.

«Snåsamannen» sendes mandag klokken 22.00 på TVNorge.


LES OGSÅ: - Jeg var synsk som syvåring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer