DET FØRSTE BILDET: Dette bildet, tatt 21. januar i år i Det hvite hus, er det første offisielle av førstedame Melania Trump. Foto: Det hvite hus / NTB scanpix
DET FØRSTE BILDET: Dette bildet, tatt 21. januar i år i Det hvite hus, er det første offisielle av førstedame Melania Trump. Foto: Det hvite hus / NTB scanpixVis mer

Melania Trump

Det første offisielle bildet av Melania Trump splitter folket

Det tradisjonsrike første offisielle bildet av førstedamen sluppet.

Det hvite hus' portrett av Melania Trump er nå blitt offentliggjort.

Bildet av 46-åringen ble tatt i boligdelen av Det hvite hus 21. januar i år, dagen etter ektemannen Donald Trumps (70) innsettelse.

Først mandag ble det sluppet, og selv om det i en melding heter at bildet er tatt i hennes «nye bolig», har førstedamen nærmest ikke vært til stede i Det hvite hus så lenge ektemannen har vært president.

25-karats diamantring

Mesteparten av tida har blitt tilbrakt i Trump Tower i New York, der Trump-parets yngste sønn Barron (11) fullfører skoleåret.

Etter planen skal det yngste Trump-barnet og Melania flytte etter Donald til 1600 Pennsylvania Avenue så fort skoleåret er ferdig. Hun har hatt relativt få offentlige opptredener så langt, men har vært å se i Washington, D.C. ved enkelte anledninger.

Saken fortsetter under bildet.

POSERER MED DYRE RINGER: En av ringene fikk Melania av Donald Trump da paret feiret sitt tiårs-jubileum, og er en 25-karats diamantring, skriver Daily Mail. Foto: NTB Scanpix
POSERER MED DYRE RINGER: En av ringene fikk Melania av Donald Trump da paret feiret sitt tiårs-jubileum, og er en 25-karats diamantring, skriver Daily Mail. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men det første offisielle bildet av den tidligere modellen er tatt i presidentboligen.

Hun er kledd i en svart jakke, et svart skjerf, har armene i kors og står foran et vindu. Blikket er rettet rett i kamera, og 46-åringen trekker så smått på smilebåndet.

Trump har på seg store ringer på både venstre og høyre hånd. En av ringene fikk hun av Donald Trump da paret feiret sitt tiårs-jubileum, og er en 25-karats diamantring, skriver Daily Mail.

STOR FORANDRING: Melania smiler til ektemannen idet han snur seg mot henne og sier noe. Med én gang han snur seg tilbake igjen får fjeset et annet utrykk. Vis mer

- Jeg er beæret over å få tjene som førstedame, og ser fram til å arbeide på vegne av det amerikanske folk de kommende årene, sier hun i en pressemelding sendt ut med bildet.

Ifølge AFP splitter bildet folket. Mange mener førstedamen er vakker og skjønn. Andre er kritiske til bildet og mener det har gått gjennom litt for mye retusjering og at bakgrunnen minner om et skoleportrett fra 1990-tallet.

Flere reagerer også på setningen om at bildet er tatt i Trumps nye bolig i Det hvite hus.

Andre førstedamer har også fått kritikk for sitt førstedamefoto, blant annet Michelle Obama i 2008 da hun hadde bare armer. Flere mente det var for uformelt.

Modellkarriere

Bildet er tatt av fotografen Regine Mahaux, som har fotografert portretter av Trump-familien flere ganger tidligere.

New York Daily News bemerker at også de tidligere førstedamene Michelle Obama, Laura Bush og Hillary Clinton var kledd i mørke antrekk på sine offisielle førstedamefotografier.

VIDEO: Donald og Melania Trump danset til Frank Sinatras «My Way» under insettelsesballet i Washington. Video: CNN Vis mer

Slovenskfødte Melania Trump begynte karrieren som modell i tenåra, før hun i tok karrieren videre til Paris, Milano og New York.

Hun har siden prydet forsidene på en rekke moteblader- og magasiner. Hun giftet seg med Trump i 2005, og er bare den andre førstedamen født utenfor USA.

Den første var Louisa Adams, som var gift med USAs sjette president John Quincy Adams.

LES OGSÅ: Amber Rose dater Khloe Kardashians eks