Sanna Lundell og Mikael Persbrandt:

- Det føltes som et overgrep

Ble fysisk uvel av kjærestens sexscene.

BLE UVEL: Mikael Persbrandts kjæreste, Sanna Lundell, forteller om én spesiell sexscene som gjorde vondt å se på. Foto: NTB Scanpix
BLE UVEL: Mikael Persbrandts kjæreste, Sanna Lundell, forteller om én spesiell sexscene som gjorde vondt å se på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skuespiller Mikael Persbrandt (55) og journalist Sanna Lundell (40) har - med unntak av flere pauser - holdt sammen i 14 år.

I løpet av den tida har forholdet deres tidvis fått mye spalteplass i Sverige, der paret aldri har lagt skjul på sine opp- og nedturer. Selv om det tidvis har stormet privat, har både Persbrandt og Lundell gjort stor suksess med sine respektive karrierer.

Etter flere tiår i manesjen, har førstnevnte opparbeidet seg bred erfaring innen skuespilleryrket. I visse tilfeller omfatter arbeidet også intime scener - noe Lundell på generelt grunnlag mener er uproblematisk.

I sin podkast «Supermorsorna» forklarer 40-åringen nå at hun aldri har blitt sjalu av å se kjæresten i romantiske eller seksuelle settinger på tv. Likevel finnes det én sexscene hun ble fysisk uvel av å se.

Dyrisk sex i ulvekostyme

- Det er tross alt en veldig merkelig jobb. At vi har bestemt oss for at skuespillere skal kunne være fysiske med hverandre foran et kamera, og spille at de er forelsket. Det er egentlig helt bisart når du tenker på det fra et utenforperspektiv, sier Sanna Lundell i podkasten, gjengitt av Expressen.

Den aktuelle sexscenen Lundell sikter til er hentet fra den svenske dramafilmen «X & Y» som ble lansert i fjor. Ifølge den svenske avisa spiller både regissøren Anna Odell og Mikael Persbrandt en slags versjon av seg selv, hvor identitet og kjønn blir utforsket.

Saken fortsetter nedenfor.

Filmen vakte stor oppsikt i vårt naboland for ett år siden, der anmeldere har løftet fram en noe bisarr handling om «fantasier rundt strap-on-dildo» og «dyrisk sex i ulvekostyme». Dette ble også for mye for Persbrandts kjæreste. Hun følte at kombinasjonen av at han spilte seg selv, men samtidig hadde ekstreme og «gammeldagse» macho-sider, var å utnytte ham.

- Fy faen, å måtte gjøre det der, jeg ble så sykt ille til mote. Jeg synes det føltes som et overgrep. Når jeg gikk ut fra kinoen tenkte jeg «Fy faen kjerring, hvordan har hun kunnet gjøre dette mot deg?». Han sa «Ta det med ro», han måtte roe meg ned. Det var ganske fælt, uttaler hun i podkasten.

- Sånt partneren må regne med

Sexscenene fikk, ikke overraskende, mye oppmerksomhet, og under filmens premiere i Stockholm, uttalte regissør Anna Odell følgende om scenene til Expressen:

- Dersom man jobber med en film som handler om dekonstruksjonen av en alfahann, som mediebildet av Mikael er, så er det ganske gitt at seksualitet kommer inn i det, sa hun, og la til:

- For folk som Mikael Persbrandt er det vel ganske vanlig at man havner i slike situasjoner foran kameraet. Det er sånt partneren må regne med når man er skuespiller, tenker jeg.

LES OGSÅ: - Ekteskap er definitivt ikke en gullbillett

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer