JENTEFINALE: Mali Fjogstad Nilsen, Wenche Godtskalksdotter Enes og Benedicte Unhjem Johansen er klare for finalen i "71 grader nord". Foto: TVNorge
JENTEFINALE: Mali Fjogstad Nilsen, Wenche Godtskalksdotter Enes og Benedicte Unhjem Johansen er klare for finalen i "71 grader nord". Foto: TVNorgeVis mer

- Det føltes sinnssykt bittert

Jentene herjer i 71 grader nord. Nå er finalistene klare!

SEHER.NO: Mandag var det klart for semifinale i "71 grader nord", og det ble en fartsfylt episode - med både krangling, elvepadling og en strabasiøs fottur fra Knottheim over vidda til Skaidi.

Totalt fire deltagere - Mali Fjogstad Nilsen (21), Håkon Halstensen (40), Benedicte Unhjem Johansen (35) og Wenche Godtskalksdotter Enes (40) - kjempet om tre plasser i finalen, som sendes neste mandag. Men én av dem måtte reise hjem, og den personen var Håkon Halstensen.
Dermed er det duket for en ren jentefinale om én uke.

- Jeg ble sendt hjem da vi var bare tre mil fra Nordkapp, så det er klart det er ekstra bittert når jeg var så nære. Der og da føltes det sinnsykt bittert, men det gikk fort over - det var en fair konkurranse, sier Håkon til Seher.no.

Det var Mali Fjogstad Nilsen som vant frikortet etter at hun og Benedicte duellerte i noe så originalt som kongekrabbequiz. Og frikort var noe den utstemte 40-åringen trengte sårt, skal man tro ham selv.

- Da det ble klart at jeg ikke fikk frikortet, fikk jeg umiddelbart en dårlig følelse. Jeg og Wenche hadde bestemt oss for å stemme hverandre høyt, men jeg tror nok hun ombestemte seg i tolvte time. Det første jeg tenkte da det ble klart at jeg måtte reise hjem var bare "faen i helvete", forteller han.

- Føler du at Wenche dolket deg i ryggen?

- Både ja og nei. Vi var som sagt enige om å stemme hverandre høyt, men tydeligvis ombestemte hun seg. Men jeg har "no hard feelings" i forhold til henne, hun stemte tross alt på de hun tenkte at hun hadde best sjanse til å slå - og vurderte det vel da til at hun hadde mindre sjanse til å slå meg.

Dermed er det altså tre jenter som får lov til å delta i den store "71 grader nord"-finalen.

- Guttene ble jo sendt ut på rekke og rad, så jeg må si jeg skjønte tegninga om at det kom til å bli mange jenter i finalen. Personlig håpet jeg at Marius skulle slå ut Mali i det forrige programmet, da ville jeg mest sannsynlig hatt ham ved min side. Da Marius forsvant, forsvant også esset mitt, mener Håkon, som likevel hadde trua på at han skulle vinne hele konkurransen.

- Jeg trodde jeg kunne vinne. Men man har lite kontroll over hvordan folk stemmer. Denne gangen ville de ikke ha meg videre, og det er greit nok, det, sier Håkon Halstensen til Seher.no.

"71 grader nord"-finalen ser du på TVNorge mandag 8. desember klokka 20.00.

Har du et tips om "71 grader nord"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: - Jeg skjønner det bare ikke