Jessica Alba:

- Det føltes nedverdigende

Jessica Alba avslører hvorfor hun tok en pause fra skuespilleryrket.

TRAKK SEG TILBAKE: Jessica Alba tok en pause fra skuespillerkarrieren for syv år siden. Nå avslører hun hvorfor. Her fra filmen «Into the Blue». Foto: NTB Scanpix
TRAKK SEG TILBAKE: Jessica Alba tok en pause fra skuespillerkarrieren for syv år siden. Nå avslører hun hvorfor. Her fra filmen «Into the Blue». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jessica Alba (38) tok for syv år siden en pause fra skuespilleryrket til fordel for å starte sin egen bedrift, da hun lanserte «The Honest Company» - et selskap som i stor grad spesialiserer seg på økologiske baby- og skjønnhetsprodukter.

Det valget har hun ikke angret på siden, avslører Alba nå.

Det er i et nytt intervju med Cosmopolitan, gjengitt av Daily Mail, at 38-åringen forteller at skuespillerbransjen preget henne på en negativ måte.

Til magasinet forteller hun blant annet at hun var lei av å bli behandlet annerledes enn sine mannlige kollegaer. Til tross for at hun landet flere store roller i Hollywood, følte hun aldri at hun ble behandlet på lik linje med dem.

- Det føltes nedverdigende. Måten kvinner ble behandlet på i mange omstendigheter, jeg var bare ferdig med det, forteller 38-åringen, og legger til:

- Jeg måtte alltid stille mye opp for pressen, og mine mannlige kolleger gjorde ikke noe av dette i forhold til meg. Så jeg tenkte: «Jeg er ferdig med å gjøre det på denne måten».

PAUSE: Jessica Alba var en av Hollywoods største skuespillere. Så trakk hun seg tilbake. Her avbildet i en scene fra filmen «Fantastic Four» fra 2007 sammen med Chris Evans. Foto: NTB Scanpix
PAUSE: Jessica Alba var en av Hollywoods største skuespillere. Så trakk hun seg tilbake. Her avbildet i en scene fra filmen «Fantastic Four» fra 2007 sammen med Chris Evans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rollen var avgjørende

Alba antyder også i intervjuet at hun selv har opplevd hvordan unge, uerfarne skuespillere har blitt misbrukt i underholdningsbransjen, i kjølvannet av #MeToo-kampanjen.

Dette ønsker hun imidlertid ikke å gå dypere inn på, men lirer likevel av seg en kommentar.

- Bare vit at jeg har vært gjennom det, og jeg tror det førte til at jeg lærte at jeg må ha tykk hud i denne bransjen. Jeg tror også det er derfor jeg ble så aggressiv, en skikkelig «guttejente» som bannet for mye, forteller den populære 38-åringen.

Alba har det siste året tatt steget inn i skuespillerbransjen igjen, og overfor Cosmopolitan sier hun at det var rollen som var avgjørende for comebacket.

RØD LØPER: Til tross for at Jessica Alba ikke har vært å se på skjermen de siste årene, har hun stadig dukket opp på den røde løperen. Her med Gabrielle Union. Foto: NTB Scanpix
RØD LØPER: Til tross for at Jessica Alba ikke har vært å se på skjermen de siste årene, har hun stadig dukket opp på den røde løperen. Her med Gabrielle Union. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren har en rolle i serien «LA's Finest», en kvinnelig versjon av actionfilmserien «Bad Boys». Hun er selv blant produsentene, og forteller at rollen er akkurat det hun alltid har ønsket seg.

- Jeg ville ikke være kvinnen som Bruce Willis var forelska i i «Die Hard». Jeg ville være Bruce Willis, fastslår Alba.

Jessica Alba filmes på rød løper og er avbildet på stranden etter graviditeten, i forbindelse med ryktene om at henne har brukt korsett for å bli kvitt babykiloene. Vis mer

Trebarnsmor

Pausen fra Hollywood har gitt Alba muligheten til å tilbringe mer tid med familien sin. Hun har siden 2008 vært gift med filmprodusenten Cash Warren (40), og paret har tre barn sammen - Honor Marie (11), Haven (7) og Hayes (1).

Duoen møttes da Alba spilte inn filmen «Fantastic Four» i 2004. Fire år seinere, i 2008, ble de erklært mann og kone.

Skuespilleren har flere ganger snakket om hvordan morsrollen har endret henne til det bedre, og hun har innrømmet at hun ikke «fant seg selv» før hun ble mor.

- Da jeg ble mamma, ble jeg endelig den personen jeg egentlig er, som jeg alltid burde ha vært. Det er den mest givende jobben i verden, har hun uttalt.

Hun har også fortalt til bladet Health at hun aldri var helt komfortabel med kroppen sin før etter hun hadde født.

- Jeg har brukt mer korte skjørt etter at jeg fikk barn. Tidligere gikk jeg aldri i det. Jeg var veldig usikker på meg selv. Nå føler jeg meg mye mer vel i min egen kropp. Jeg mener, hvem bryr seg? Det er virkelig ikke nødvendig å kaste bort tid på å bekymre seg over noe som egentlig ikke betyr så mye, sa hun til bladet i 2013.

LES OGSÅ: Beskyldes for barnemishandling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer