- Det føltes mer ut som 71 grader helvete

Her får Aylar panikk på fjelltoppen i «71 grader Nord».

SEOGHØR.NO: Det er ingen tvil om at det er en hasardiøs reise til Nordkapp for kjendisene som er med i årets sesong av «71 grader Nord – Norges tøffeste kjendis».

I søndagens episode får deltakerne nok å bryne seg på når de må vandre gjennom høye fjell for å komme seg til neste post.

For Aylar Lie (31) ble turen så strevsom at hun til slutt fikk panikk.

Se video fra Aylars fjelltur øverst i artikkelen!

- Det var vakker natur, men det føltes mer ut som 71 grader helvete når jeg sto på fjelltoppen med 1000 meter rett ned under meg - med bare et tau som sikkerhet.

- Jeg har aldri vært på en fjelltopp og visste ikke at jeg hadde skikkelig høydeskrekk inntil jeg sto der oppe.

DRAMATIKK: Jeg har aldri vært på en fjelltopp eller lignende setting - det var nytt for meg og skremmende, sier hun til Seoghør.no. Foto: TVNorge
DRAMATIKK: Jeg har aldri vært på en fjelltopp eller lignende setting - det var nytt for meg og skremmende, sier hun til Seoghør.no. Foto: TVNorge Vis mer

TV-profilen tror det var flere grunner til at hun reagerte så kraftig oppe i fjellveggen.

- Først og fremst var jeg fysisk veldig sliten i kroppen. Vi brukte mange timer på denne fjellveggen som ikke vises på TV.

- Flere steder var vi uten sikkerhetstau, og det gikk 1000 meter rett ned bare en meter unna der vi sto. Dette bygget opp en frykt som eskalerte akkurat på dette punket. Jeg har aldri vært på en fjelltopp eller lignende setting - det var nytt for meg og skremmende, sier hun til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

GLAMORØS: Det er slik vi er vant til å se Aylar - feiende flott på den røde løper. I 71 grader Nord gikk hun ut av komfort-sonen flere ganger.  Foto: Werner Juvik
GLAMORØS: Det er slik vi er vant til å se Aylar - feiende flott på den røde løper. I 71 grader Nord gikk hun ut av komfort-sonen flere ganger. Foto: Werner Juvik Vis mer

I klippet ser vi TV-profilen klamre seg til fjellveggen mens hun sier «ikke negative tanker nå». Dette forklarer hun er en mestringsteknikk hun ofte bruker.

- Vi tiltrekker oss mer frykt hvis vi fokuserer på frykten. Derfor minner jeg meg selv på å slippe de negative tankene for å mestre fryktfølelsen. Hvis man gir frykten oppmerksomhet vil den bare vokse ytterligere.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNE-SHOW: Aylar og resten av deltakerne kjemper seg fra Lindesnes til Nordkapp. Bak fv.: Aylar Lie, Geir Schau, Mariann Thommassen, Roger Ruud, Emilie «Voe» Nereng og Bjørn Einar Romøren. Foran fv.: Vibeke Skofterud, Andreas Håtveit og Nil-Ingar «Nilsi» Aadne. Foto: TVNorge
STJERNE-SHOW: Aylar og resten av deltakerne kjemper seg fra Lindesnes til Nordkapp. Bak fv.: Aylar Lie, Geir Schau, Mariann Thommassen, Roger Ruud, Emilie «Voe» Nereng og Bjørn Einar Romøren. Foran fv.: Vibeke Skofterud, Andreas Håtveit og Nil-Ingar «Nilsi» Aadne. Foto: TVNorge Vis mer

- Den ligger i hodet vårt, og det er vi selv som skaper den. Derfor snakket jeg med meg selv hele tiden. Også da jeg var så sliten som jeg var under store deler av turen. Når jeg tror jeg er tom for krefter så er det et faktum at jeg fremdeles har masse mer å gå på, og må sette den ene foten foran den andre.

- Slik måtte jeg jobbe med meg selv gjennom 71 grader helvete som jeg kaller det, sier Aylar.

 Se Aylar prøve seg i kajakk her:

Men selv om den tidligere «Skal vi Danse»-stjernen hevdet det var det «jævligste jeg har vært med på» rett etterpå, står ikke dette ved lag i dag.

- Absolutt ikke, det blir mye, mye verre, lover hun.

«71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» sendes på TVNorge søndag kl. 20.00

LES OGSÅ: Smuglet burgere og konjakk inn i «71 grader nord»