FYRER LØS: - De andre jentene lå og solte seg, mens jeg jobbet. Og så måtte jeg fem ganger forklare Marita hvordan man skulle tvinne disse kurvene, mens hun etterpå går til de andre og sier at jeg ikke var villig til å lære bort noe, sier Anne Beate Rye Teigen, som ble valgt til førstekjempe i tirsdagens «Farmen». Foto: TV 2
FYRER LØS: - De andre jentene lå og solte seg, mens jeg jobbet. Og så måtte jeg fem ganger forklare Marita hvordan man skulle tvinne disse kurvene, mens hun etterpå går til de andre og sier at jeg ikke var villig til å lære bort noe, sier Anne Beate Rye Teigen, som ble valgt til førstekjempe i tirsdagens «Farmen». Foto: TV 2Vis mer

- Det føles urettferdig og veldig vondt

«Farmen»-deltager Anne Beate Rye Teigen føler seg utstøtt av de andre jentene.

SEOGHØR.NO: I forrige uke var det Bønes-jenta Maren Gjesdal som måtte ta den tunge turen ut av årets «Farmen» på TV 2. Søndag er det klart for en ny tvekamp i det populære realityprogrammet.

Tirsdag var det Anne Beate Rye Teigen (45) som ble valgt til førstekjempe av storbonden Kristina Austrheim Bratten (21). I forkant av valget fikk den staute kvinnen fra Nore i Numedal kjørt seg kraftig, og i programmet kom det tydelig fram at flere av de andre deltagerne reagerte kraftig på 45-åringens humørsvingninger på gården.

- De jobbet mot meg
Til Seoghør.no legger ikke Anne Beate skjul på at hun opplever kritikken som alt annet enn rettferdig.

BLE SATT UTENFOR:  - Jeg lærte bort mye, og holdt ikke tilbake kunnskap. Men jentene holdt meg utenfor, jeg kom ikke inn i jentefellesskapet., mener Anne Beate. Foto: Werner Juvik/Se og Hør
BLE SATT UTENFOR: - Jeg lærte bort mye, og holdt ikke tilbake kunnskap. Men jentene holdt meg utenfor, jeg kom ikke inn i jentefellesskapet., mener Anne Beate. Foto: Werner Juvik/Se og Hør Vis mer

- Jeg opplever både mandagens og tirsdagens episode som veldig urettferdig, selv om klippingen nok har bidratt til at jeg ble framstilt på denne måten. Flere dyr var syke, og jeg stilte opp for dem døgnet rundt. Etter hvert ble jeg dødssliten. I tillegg opplevde jeg at produksjonen jobbet litt mot meg av og til, sier Anne Beate, som ikke vil utdype dette noe videre, til Seoghør.no.

- På kollisjonskurs
45-åringen mener det ikke var veldig rart at hun underveis hadde en del humørsvingninger.

- Vi var på kollisjonskurs. De andre jentene lå og solte seg, mens jeg jobbet. Og så måtte jeg flere ganger forklare Marita hvordan man skulle tvinne disse kurvene, mens hun etterpå går til de andre og sier at jeg ikke var villig til å lære bort noe. Hun forklarte sin egen hjelpesløshet ved å legge skylden på meg. Jeg følte det som veldig vondt.

- Jeg hadde aldri flettet kurver selv, og kunne det i utgangspunktet ikke bedre enn de andre, forteller hun.

«Farmen»-deltageren mener hun delte sine kunnskaper mer enn det gis inntrykk av i programmet.

- Jeg lærte bort mye, og holdt ikke tilbake kunnskap. Men jentene holdt meg utenfor, jeg kom ikke inn i jentefellesskapet. Jeg ble sliten, frustrert og ble verken trodd eller hørt. Aller mest sliten ble jeg av at de andre ikke tok ansvar. Jeg fikk kort lunte, Jeg tror ikke de skjønte hvor mye jeg jobbet, men guttene - de skjønte det.

Overhørte samtale
- Hva tenkte du da du ble valgt til førstekjempe?

- Jeg visste at det kom til å bli meg, jeg følte det på meg.

Under førstekjempevalget sa storbonden Kristina at valget hennes ble tatt i siste liten, og at dette ikke var noe som hadde vært klart fra hennes side lenge.

- Jeg vet ikke helt om dette stemmer. Hun hadde kanskje ikke bestemt seg hundre prosent, så jeg godtar den. Jeg er uansett litt stolt av at jeg ble valgt fordi de så på meg som en sterk konkurrent, forteller hun til Seoghør.no.

- Ikke personlig
Storbonden Kristina Austheim Bratten synes det er trist at Anne Beate følte seg litt «frosset» ut av de andre jentene.

- Jeg synes selv at det var litt vanskelig å komme inn på henne. Jeg hadde flere samtaler med henne der jeg prøvde å få henne med på ting, og har ikke på noen måte forsøkt å fryse henne ut. Førstekjempevalget hadde heller ikke noe med det å gjøre, sier hun til Seoghør.no.

Det var nemlig bare én grunn til at den flotte 21-åringen valgte Anne Beate til kamp.

- Det handler bare om at hun er en sterk konkurrent, dette var ikke personlig i det hele tatt. Jeg liker Anne Beate godt jeg, og har ingenting mot henne, forteller denne ukas storbonde.

LES OGSÅ: Føler seg feil fremstilt i «Farmen»