- Det føles som om julens konge er død

Hanne Krogh sørger over skuespiller-veteranen Knut Risans død.

JULEKLASSIKER: Som kongen i «Reisen til julestjernen» ble Knut Risan kjent for sin rolle som kongen. Her er han sammen med Hanne Krogh. Foto: NRK
JULEKLASSIKER: Som kongen i «Reisen til julestjernen» ble Knut Risan kjent for sin rolle som kongen. Her er han sammen med Hanne Krogh. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO:  Skuspiller Knut Risan har gått bort, 80 år gammel.

Risan er best kjent som kongen i «Reisen til julestjernen». Skuespilleren hadde også rollen som blomsterhandler Rosengren i den populære barne-TV-serien «Jul i Skomakergata og gjorde også suksess som Helmer i «Et dukkehjem».

- Jeg kan bekrefte at vi har fått beskjed av familien om at han er død, sier informasjonssjef Alexander Bergan til VG Nett (ekstern lenke).

Hanne Krogh spilte datteren til Risan i «Reisen til julestjernen», og hun sier til Seher.no at hun kommer til å huske han som en verdig mann.


- Det føles som om julens konge er død. Knut var del av vår kulturelle ryggrad. En vennlig og verdig mann – akkurat slik eventyrkonger bør være.

- Da jeg møtte han for første gang var jeg en ung jente, og han var en veldig kjent skuespiller. At han da skulle spille faren min var veldig stort for meg. Det er vemodig at mange av de store skuespillerne fra Reisen til Julestjernen er gått bort, sier hun til Seher.no.

Krogh forteller at det er ett øyeblikk fra «Reisen til julestjernen» som hun husker spesielt godt.

- Nå er det et øyeblikk fra filmen som står igjen igjen i hodet mitt, og det er etter at Sonja har sunget sin sang til julestjernen. «Det var en vakker sang», sier Knut med sin vakre, lune stemme. I det øyeblikket kom Sonja hjem, og jeg følte at jeg kom litt hjem, jeg også.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Svein Mathisen tapte kampen mot kreften