- Det føles som jeg har sneket i køen

Jenny Skavlan synes det er overveldende at hun fikk lov til å lede årets Melodi Grand Prix.

KOLLEGAER: Jenny Skavlan og Erik Solbakken er årets MGP-programledere. Her fra den første direktesendte delfinalen i Steinkjer sist helg. Foto: FAME FLYNET
KOLLEGAER: Jenny Skavlan og Erik Solbakken er årets MGP-programledere. Her fra den første direktesendte delfinalen i Steinkjer sist helg. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hver lørdag fram til 9. februar er Jenny Skavlan (26) og Erik Solbakken (28) å se på skjermen når de leder Melodi Grand Prix i beste sendetid.

Jenny synes det var en ære å bli spurt om å være programleder for TV-programmet.

– Det er overveldende å få lov til å lede det showet. Det er så stort og seriøst. Det føles litt som om jeg har sneket i køen, forteller hun i et intervju med Dagbladets God Torsdag.

Skavlan startet som skuespiller i filmen «Jakten på nyresteinen» som åtteåring. I 2007 ble hun rikskjendis i Grandiosa-reklamen, og deretter har det gått slag i slag for den talentfulle jenta. Hun har spilt i filmer som «Tomme tønner» og «Død snø», vært deltager i «Skal vi danse», designet kleskolleksjon for Bik bok, vært programleder i «Masterchef» og «Fangene på fortet», og i tillegg skrevet boka «Sy om med Jenny Skavlan».

– Jeg kan forstå at jeg fikk litt kritikk i starten. Da kom jeg med noen sleivspark her og der. Men jeg er kanskje ikke så spontan som før. Jeg tenker mer over hva jeg sier nå. Dette er jo et «game» man må lære seg, og jeg har fremdeles mye å lære. Råd fra kolleger setter jeg alltid pris på, sier hun til avisa.

Familien hennes blir kalt «Skavlan-dynastiet» i media, og ikke helt uten grunn. Onkel Fredrik leder «Skavlan», onkel Petter skrev «Kon-Tiki»-manuset og tante Guri er prosjektleder for «Nytt på nytt». På spørsmål om Jenny føler det er ekstra store forventninger til henne fordi hun er en Skavlan, svarer hun følgende:

– Kanskje – og i så fall har det vært sånn hele livet. Det har alltid vært mange flinke folk rundt meg. Jeg har lært hvordan «gamet» fungerer tidlig, og jeg har satt målene mine tidlig.LES OGSÅ: Innrømmer at hun syr på brudekjolen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer