Kronprinsesse Victoria:

- Det føles sånn passe

Kronprinsesse Victoria letter på sløret om den svenske versjonen av «The Crown».

SVENSK VERSJON: Kronprinsesse Victoria avslører hva hun egentlig tenker om svenske «The Crown». Foto: Shutterstock / NTB
SVENSK VERSJON: Kronprinsesse Victoria avslører hva hun egentlig tenker om svenske «The Crown». Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar 2021 meldte The Variety at «The Crown»-suksessen skulle få en svensk versjon. Den skal sendes av den svenske kanalen TV4, sammen med strømmetjenesten C More.

- Alle i Sverige har en relasjon til monarkiet og dets historie, uansett hvilke meninger de har, sa serieutvikler Josefine Tengblad i TV4 og C More, til avisen den gang.

Nå har imidlertid kronprinsesse Victoria (44) gjort et intervju med Svenska Dagbladet, hvor hun åpner opp om hva hun egentlig tenker om den kommende serien.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige, og viser seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

- Føles veldig rart

Det er ingen tvil om at Victoria er noe skeptisk til at familien skal portretteres i den svenske versjonen.

- Ja, altså for de som blir portrettert vil det nok alltid føles veldig rart, så det føles vel sånn passe. Hvordan kan det muligens bli rett? Det er vanskelig å håndtere, spesielt når personene er i live, sier hun til avisen.

På spørsmål om hvem kronprinsessen vil skal spille henne i serien, er det ikke noe hun er så ivrig å svare på.

- Jeg vil jo helst ikke bli portrettert. Kanskje er jeg bortreist under hele sesongen, sier hun lattermildt.

«Svenske Hollywoodfruer»-stjernen hadde svenskekongen som kavaler. Vis mer

Det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, har tidligere uttalt til Dagens Nyheter at det er viktig at serien er så nære sannheten som mulig, men at de ikke har kontroll over den dramatiske delen av serien.

Ifølge Aftonbladet skal det etter planen bli spilt inn to sesonger, hvor den første er forventet å ha premiere i år og skal bestå av seks episoder. Det er likevel ennå ikke blitt offentliggjort hvem som skal spille de kongelige familiemedlemmene.

Sexmiddager og illegale fester

Serien skal ifølge Dagens Nyheter foregå i ekte «The Crown»-stil, og skal følge kongens reise fra barndommen til hans nåværende liv som monark. Carl Gustaf ble konge i Sverige i 1973 - bare 27 år gammel.

Og nettopp dét har ikke vært en lett reise for den svenske kongen. Han har nemlig gjennom årene vært hovedperson i en rekke kongelige skandaler og blitt utsatt for ellevill ryktespredning.

DEN GANG DA: Den svenske kongefamiliens liv blir dramaserie. Her er kongeparet i jula 1977. Foto: Reginald Davis / REX / NTB
DEN GANG DA: Den svenske kongefamiliens liv blir dramaserie. Her er kongeparet i jula 1977. Foto: Reginald Davis / REX / NTB Vis mer

Om disse hendelsene vil vises i den kommende serien er usikkert, men Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sa at det ikke er usannsynlig at kongens utsvevende liv blir tema i svenske «The Crown».

- Jeg vet ikke hvor «tøffe» de har tenkt å være, men det er ikke usannsynlig at de kommer innom kongens famøse strippeklubb-besøk og kanskje også hans påståtte elskerinne. Prinsesse Madeleines brutte forlovelse er jo også et tema jeg vil tro serien - etterhvert - berører, sa hun den gang.

Prinsessen brøt som kjent forlovelsen med Jonas Bergström i 2010 - etter at han hadde vært utro med norske Tora Uppstrøm Berg året i forveien.

Vagle sa at hun hadde ventet på denne nyheten i kjølvannet av «The Crown»-suksessen, og mente den svenske kongefamilien er en «perfekt case».

LES OGSÅ: Derfor vekker bildet oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer