MORSOMME: "Ut i vår hage 2" med Team Antonsen ble kåret til årets morsomste TV-forestilling under komiprisen nylig. Foto: Se og Hør
MORSOMME: "Ut i vår hage 2" med Team Antonsen ble kåret til årets morsomste TV-forestilling under komiprisen nylig. Foto: Se og HørVis mer

- Det føles rimelig flaut

Harald Eia synes ikke noe om å være en av Norges viktigste personer.

SEHER.NO: Torsdag ble boka "Hvem er hvem?" lansert. Boka tar for seg de tusen mest viktige personene i Norge, én av dem er Harald Eia.

- Dette er mer en påkjenning enn noe jeg jubler over. Det er som å bli tvunget til å være tillitselev i klassen. Jeg vil jo egentlig bare sitte på bakerste benk å være kul. Det føles rimelig flaut å være med i denne boka, sier Eia til Dagbladet.

Sammen med Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen er Eia og Team Antonsen kåret til Norges morsomste, men Antonsen og Tufte Johansen finnes ikke boka...

- Jeg har jo ikke mer innflytelse enn andre kulturpersoner i Norge. Og jeg har i hvert fall ikke mer å komme med enn Bård og Atle. Vi jobber ut fra tanken om at vi er bedre sammen enn hver for oss. Hva har egentlig jeg inflytelse over? sier han.

Også flere andre av Norges komikere har fått plass på listen. Blant dem Thomas Giertsen, Anne-Kat. Hærland og Åsleik Engemark, men dedaktør Knut Olav Åmås understreker at dette ikke er et kjendisleksikon.

- Flertallet av de vi har tatt med er nok kjent på en eller annen måte. Men det har ikke vært et krav at de er synlige i det offentlige, heller tvert i mot. Vi ønsket å sette søkelys på ledere og bakmenn i kulturlivet, sier han.

Harald Eia mener selv at han har havnet på denne listen fordi mange tror at han har en større rolle i produksjonen enn de to andre.

- Ja, jeg liker å stikke meg fram og jeg har en høy stemme. Og ja, jeg har også en master fra universitet. Men jeg tror det ligger litt dårlig research bak denne lista. Hadde forfatterene gjort jobben sin ville de nok blitt overrasket over hvor mye Atle og Bård gjør i denne jobben.

Har du et tips om gutta i Team Antonsen eller andre kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Disse er Norges viktigste