- Det føles nesten som doping

Espen Eckbo kan vinne pris under Gullruten, men føler at han jukser seg til suksess.

SEOGHØR.NO: Espen Eckbo (40) har i år gjort stor suksess som folkekjære Asbjørn Brekke som sjarmerer gjestene med sine direkte spørsmål og naive væremåte. 

Rollefiguren så først dagens lys under TVNorge-serien «Nissene på låven», men fikk i fjor sitt eget program «Asbjørn Brekke Show». Nå er Espen og Asbjørn nominert til Gullruten i kategoriene «beste humorprogram» og «årets nyskapning». De kan også vinne publikumsprisen. 

- Det føles bra å være nominert. Jeg har ikke fått noen priser før. Aldri mottatt en «Gullruten» i hele mitt liv. Jeg er veldig vant til å snakke nedsettende om «Gullruten», så jeg skal prøve å dy meg nå. Jeg skal heller ta innover meg at det er hyggelig å være nominert og ha et håp om å få litt ros, forteller Espen Eckbo. 

Han roser sine konkurrenter og synes det er stort å stå side om side med Lene Kongsvik Johansen, Harald Eia og Thomas Giertsen som alle er nominert i samme humorkategori.  

- Det er så mange flinke i denne bransjen. Det er ikke noen menneskerett å få en Gullrute. Det er vanskelig å finne frem til den riktige vinneren, så man må ikke bli sur om man ikke får pris, formaner han. 

Han tror årsaken til at Asbjørn Brekke har blitt så populær er at nordmenn kan relatere seg til ham. 

- Det er litt juks å kjøre på med talefeil, lusekofte og briller. Det appellerer til de folkelige innstinktene her til lands. Det føles nesten litt som doping. 

Eckbo tror hovedpersonen selv ville gledet seg stort over nominasjonen.  

- Jeg har litt dårlig samvittighet for at han ikke er her i dag. Jeg tror han hadde satt mye større pris på dette enn meg.LES OGSÅ: Dobbel glede for Marion