Ari Behn åpenhjertig om bruddet:

- Det føles jo som å dø

Ari Behn fikk følelsen av panikk da han innså at ekteskapet med prinsesse Märtha Louise var over.

SNAKKER OM BRUDDET: Ari Behn gjester «Skavlan» i kveld, og snakker ut om bruddet med prinsesse Märtha Louise. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I kveldens episode av «Skavlan», er det blant andre kunster og forfatter Ari Behn (45) som er gjest. Der snakker han om kunst og farsrollen.

Behn har vært deltidspappa til døtrene Maud Angelica (14), Leah Isadora (12) og Emma Tallulah (9) etter bruddet med prinsesse Märtha Louise (46) i 2016.

Og nettopp dette kommer han inn på når programleder Fredrik Skavlan spør om hva som er bakgrunnen for Behns maleri «Panic».

- Jeg malte det tre dager etter at jeg visste at det var over. Det var trist at vi ikke fikk det til, sier Behn og refererer til samlivsbruddet.

Se video øverst i saken!

Han forklarer at maleriet beskriver hvordan han følte det da han innså at ekteskapet etter 14 år var over.

- Det er en veldig spesiell tilstand hvor du vet at det går som det går. Slik jeg kjente det, var det et panikkanfall. En følelse av å miste pusten, hjerteattakk. Det føles jo som å dø, for det er jo et liv som er over og et nytt liv som må begynne, sier han i åpenhjertig i kveldens episode.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPENHJERTIG: Ari Behn gjester kveldens episode av «Skavlan», der han blant annet åpner seg om bruddet med prinsesse Märtha Louise. Foto: NRK
ÅPENHJERTIG: Ari Behn gjester kveldens episode av «Skavlan», der han blant annet åpner seg om bruddet med prinsesse Märtha Louise. Foto: NRK Vis mer

Viser følelser i kunsten

Det var i starten av august i 2016 at Ari Behn og prinsesse Märtha Louise annonserte at de skulle gå hver til sitt. Nyheten ble offentliggjort på Slottets nettside.

- Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, sa prinsesse Märtha Louise i en pressemelding den gang.

Behn har flere ganger brukt kunsten for å få utløp for følelsene sine. Dagen før nyheten om skilsmissen nådde pressen, la han ut et kryptisk bilde av et maleri på Instagram med teksten «Let Go», eller «Gi slipp» på norsk.

Overfor VG røpet han nylig at bildet var et hint til det norske folk om at ekteskapet var over.

- Ja, det var det. Det var min måte å bearbeide og kommunisere det ut på. Det var bilder jeg malte over flere år, og noen av bildene var malt akkurat den sommeren, sa Behn og la til at det å gi slipp var det vanskeligste av alt.

- Vi bærer alle minnene med oss. Det å komme videre og legge ting bak seg er en lang prosess, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

ARI BEHN OM TIDEN ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

- Sammenlignes med dødsfall

45-åringen har ikke lagt skjul på at tiden etter skilsmissen har vært svært tung.

- Det er en enorm forandring i livet mitt. Man kan sammenlikne det med et dødsfall. Jeg føler at jeg dør hver dag, sa han til Dagbladet Magasinet i mai i fjor.

Mens Märtha Louise beholdt huset deres i Lommedalen og landstedet på Hankø, gikk Behn til anskaffelse av et nytt hus i nærheten av familiens tidligere hjem.

Kunstneren kjøpte seg en bolig på Haugsåsen i Bærum for 7,9 millioner kroner.

I sommer ble det kjent at 45-åringen hadde funnet kjærligheten igjen, med Ebba Rysst Heilmann (32).

Hun er utdannet jurist med master i rettssosiologi, og er namsfullmektig ved Namsfogden i Oslo. Paret møttes for flere år siden, ettersom begge kommer fra Moss.

- Ari er veldig annerledes. Han er utrolig omsorgsfull og det blir aldri kjedelig, har Rysst Heilmann uttalt til Se og Hør om kjæresten.

​LES OGSÅ: Venter sitt første barn sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer