«Tre nøtter til Askepott»:

- Det føles helt surrealistisk

En rekke av landets mest kjente fjes hadde tatt turen til Colosseum kino.

STRÅLTE: Astrid Smeplass og skuespiller Cengiz Al spiller henholdsvis Askepott og prinsen i den nye norske storfilmen. Foto: Andreas Fadum
STRÅLTE: Astrid Smeplass og skuespiller Cengiz Al spiller henholdsvis Askepott og prinsen i den nye norske storfilmen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

COLOSSEUM KINO (Dagbladet): «Sot i fjeset, men ingen feier. Hatt med fjær, bue og pil, men ingen jeger. Kjole og slør, kantet med sølv, men ingen prinsesse».

Sitatet er godt kjent fra juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott», som sendes på NRK hvert år. Filmen, og kanskje aller mest stemmen til Knut Risan, samler flere hundre tusen nordmenn foran skjermen hvert år.

Nå har imidlertid filmen blitt spilt inn i ny drakt, denne gang på norsk med artist Astrid Smeplass (25) og skuespiller Cengiz Al (24) i hovedrollene.

I den anledning tok flere av landets skuespillere turen til Colosseum kino i Oslo, for torsdag kveld er det nemlig duket for den store filmpremieren av filmen.

- Har ikke sett originalen

Det var flere kjente fjes da Se og Hør stilte på den røde løperen. Komiker Jonis Josef var en av de første som kom smilende.

- Hva slags forhold har du til klassikeren fra 1973?

SPENT: Komiker Jonis Josef har ikke sett originalfilmen. Derfor gleder han seg ekstra mye i kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SPENT: Komiker Jonis Josef har ikke sett originalfilmen. Derfor gleder han seg ekstra mye i kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har ikke sett den. Jeg skjønte at jeg burde ha sett den før premieren sånn at jeg slapp å virke så dum akkurat nå, men det har jeg ikke. Så jeg er sikkert den som gleder seg mest - for jeg vet ikke hvordan plottet utvikler seg. Men jeg vet at vennene mine spiller og at jeg er glad i alle i casten, så jeg er kjempespent på å se dette her i sin helhet, flirer han.

Influenser Joakim Kleven var også en selvskreven gjest, ettersom han har en liten statistrolle i filmen. Hele fem sekunder har han fått på skjermen, ifølge han selv.

Han innrømmer også at han har et kjært forhold til «Tre nøtter til Askepott».

MOR OG SØNN: Joakim Kleven kom med mora si på den blå løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MOR OG SØNN: Joakim Kleven kom med mora si på den blå løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg ser den selvfølgelig hver jul med familien. Det er en tradisjon. Men så er det jo litt deilig at vi kan få en ny tradisjon nå med at den har kommet på norsk. Jeg gleder meg skikkelig til å se filmen, og håper og tror at den er veldig bra.

Hovedgjestene

Kveldens hovedgjester var Astrid Smeplass, som spiller Askepott, og Cengiz Al, som har rollen som prinsen.

HOVEDROLLER: Askepott med prinsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HOVEDROLLER: Askepott med prinsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Dette er skuespiller-debut i storfilm for deg, Astrid. Hvordan føles det?

- Det føles helt surrealistisk og veldig, veldig gøy. Jeg er utrolig glad og føler meg så heldig som har fått lov til å være med på dette, forteller artisten.

- Jeg synes det er supergøy, jeg også. Menneskene vi har jobbet med fram til nå er bare helt nydelige. Det har vært et fantastisk eventyr, istemmer Cengiz.

KJENDISTUNGT: Vi finner både etablerte filmstjerner og mindre erfarne skuespillere på rollelista til «Tre nøtter til Askepott», som kommer på kino 12. november 2021. Video: Rød Løper/Nordisk Film Norge Vis mer

- Kjente dere hverandre fra før?

- Jeg har tatt en selfie med Astrid faktisk. I 2017 på Karpe-konsert. Jeg danset som en gris, avslører den tidligere «Skam»-skuespilleren.

- Åh ja. Den må vi jo poste, fortsetter Astrid.

Cengiz forteller at han den gang hanket tak i artisten for å få et bilde ved å si: «Astrid jeg er veldig fan. Du er forbildet mitt». Videre legger han til at han har latet som han ikke er lenger er en fanboy nå under innspillingen.

- Vi har kjempegod kjemi. Du har blitt en av mine nærmeste venner, sier Astrid, og ser bort på skuespillerkollegaen.

Hun kan også avsløre at hun har vært barnevakt for Cengiz' sønn, og kalles tante Astrid. Cengiz forteller at Astrid har blitt som en tvillingsøster.

Strålte på blå løper

Astrids gode venninne, artist Julie Bergan, har naturligvis bare lovord om venninnens rolle i den nye filmen. Selv strålte hun om kapp med hovedgjestene på den blå løperen.

GODE VENNINNER: Julie Bergan og Astrid S har vært gode venninner i flere år. I kveld dukket derfor Julie opp for å støtte venninna. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GODE VENNINNER: Julie Bergan og Astrid S har vært gode venninner i flere år. I kveld dukket derfor Julie opp for å støtte venninna. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg vet ikke om det går an å beskrive det engang, men jeg er helt uendelig stolt. Jeg tror jeg aldri har gledet meg til å se en film mer i hele mitt liv, så det blir helt sinnssykt spennende.

Også Julie har et nært forhold til «Tre nøtter til Askepott» fra 1973.

- Jeg ser den hver eneste jul, aldri utenom. Men jeg har jo sett den nå i 20 år da. Jeg har et godt og nært forhold til den vil jeg si, som de fleste nordmenn.

- Hvis det skulle vært tre nøtter til Julie, hva hadde du håpet skulle ligge oppi?

- En verdensturné, et liv fylt med musikk og for alltid bare være venn med de vennene jeg har, smiler hun.

STRÅLTE: Dagny ankom den røde løperen med kveldens mest skinnende øredobber. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLTE: Dagny ankom den røde løperen med kveldens mest skinnende øredobber. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Den perfekte Askepott

Artist Dagny gledet seg også ekstremt mye til den store kvelden.

- Jeg gleder meg veldig, jeg har gledet meg lenge, flirer hun.

- Astrid er din musikerkollega, men er du litt misunnelig nå?

- Hehe, nei, det er jeg ikke altså. Jeg bare gleder meg over at hun har kastet seg inn i nye utfordringer, og jeg tror at hun kommer til å gjøre en kjempefin figur. Jeg tror hun kommer til å gjøre den perfekte Askepott. Så nei, ingenting annet enn bare glede på hennes vegne, smiler hun.

Vis mer

Selv om hun innrømmer at det blir rart å se filmen uten den ikoniske Risan-stemmen, påpeker hun at det blir spennende å se filmen i ny drakt.

Se flere rød løper-bilder nedenfor:

Foto: Andreas Fadum
Foto: Andreas Fadum Vis mer
Foto: Andreas Fadum
Foto: Andreas Fadum Vis mer
Foto: Andreas Fadum
Foto: Andreas Fadum Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer