- Det føles fortsatt som en vegg er borte i livet mitt

Maj Britt Andersen feirer 40 år som artist med en hyllest til sin avdøde venn og makker Trond Brænne.

NÆRT FORHOLD: Maj Britt Andersen og Trond Brænne samarbeidet i en årrekke med musikk og TV-programmer. I 2002 deltok de dessuten sammen i «Hodejegerne», som ble ledet av Tande-P (bildet). For to og et halvt år siden døde Brænne brått.  Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK 2002
NÆRT FORHOLD: Maj Britt Andersen og Trond Brænne samarbeidet i en årrekke med musikk og TV-programmer. I 2002 deltok de dessuten sammen i «Hodejegerne», som ble ledet av Tande-P (bildet). For to og et halvt år siden døde Brænne brått. Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK 2002 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I år er det 40 år siden Maj Britt Andersen (58) slapp sin første plate, «Et lite under» (1975).

Jubileet markerer den folkekjære sangeren med samleplaten «Livet er ei vise», som også er en hyllest til venn og makker Trond Brænne.

- Han døde jo brått, så vi fikk ikke tatt farvel. Det føles fortsatt som en vegg er borte i livet mitt, men det var en trøst å gå gjennom alle tekstene hans i forbindelse med den nye samlingen, sier Maj Britt Andersen til Dagbladet Pluss.

I tillegg til komponist og ektemann Geir Holmsen (58), var skuespiller og tekstforfatter Trond Brænne blant Maj Britt Andersens nærmeste samarbeidspartnere. 

Saken fortsetter under bildet.

TRIUMF: I januar 1987 mottok Maj Britt Andersen Spellemannsprisen 1986 for beste barneplate.  Foto: NTB scanpix
TRIUMF: I januar 1987 mottok Maj Britt Andersen Spellemannsprisen 1986 for beste barneplate. Foto: NTB scanpix Vis mer

Et uvirkelig tap

Gjennom flere år jobbet de tre sammen på en rekke plateinnspillinger for barn, etter at Brænne skrev den velkjente låta «Ballongvisa» til Andersen. I 1987 mottok hun Spellemannprisen for beste barneplate med «Folk en rare!», ifølge Store Norske Leksikon.

Maj Britt Andersen og Trond Brænne jobbet dessuten sammen med barneprogrammer for TV. I 1994 ledet de NRK-serien «Rippel Rappel» sammen - denne er fortsatt tilgjengelig på NRKs nettsider.

Det var i midten av mars 2013 at Trond Brænne døde brått, 59 år gammel.

To uker etter at han gikk bort som følge av hjerneslag, tok omlag 500 mennesker farvel med ham fra Haslum krematorium i Bærum. Maj Britt Andersen og Geir Holmsen fremførte nettopp «Ballongvisa» i bisettelsen, skrev Dagbladet den gang.

- Dette er helt uvirkelig, og det er altfor tidlig. Trond var en veldig morsom og varm person. Vi jobbet sammen i ti år, og han var som en bror for oss, sa Andersen til VG i bisettelsen.

SLUTTET SIRKELEN: Maj Britt Andersen og mannen Geir Holmsen, som laget melodiene til Brænnes tekster, fremførte «Ballongvisa» i Trond Brænnes bisettelse i april 2013.  Foto: Morten Eik, Se og Hør
SLUTTET SIRKELEN: Maj Britt Andersen og mannen Geir Holmsen, som laget melodiene til Brænnes tekster, fremførte «Ballongvisa» i Trond Brænnes bisettelse i april 2013. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: - Sterkt å se folk bli så lei seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer