- Det finnes ingenting lignende

Sports Illustrated har åpnet opp arkivene. Se hva vi fant!

ARKIV: Sports Illustrated har digitalisert alt de har publisert de siste 54 årene. Foto: SI.com
ARKIV: Sports Illustrated har digitalisert alt de har publisert de siste 54 årene. Foto: SI.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Sports Illustrated har holdt det gående i over 50 år, og nå har de åpnet opp slusene.

Nylig lanserte de Sports Illustrated Vault på sine nettsider, som inneholder samtlige bilder, artikler og videoer de har publisert siden starten i 1954.

- Vi er ganske sikre på at det ikke finnes noe lignende, sier Sports Illustrated Digitals sjef, Jeff Price, til The New York Times.

Mens denne avisa fokuserer på selve digitaliseringen av bladet, jubler danske Ekstra Bladet over at en nå kan boltre seg med lettkledde jenter som har kledd av seg for bladets årlige badedraktsnummer.

Under tittelen "Babes, babes, babes, bikinier og babes", skriver de at det ikke er småplukk som venter deg på www.si.com.

- Det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated har åpnet det komplette arkivet sitt med de "dejlige" forsidepikene gjennom mer enn 50 år. Se alle bildene på nettet, skriver de, før de ber deg sette av et par timer for å klikke rundt på siden.

Og skal du se alt som er i arkivet, kommer du virkelig til å bruke tid.

Ifølge Businesswire.com, er det snakk om 150.000 artikler, en halv million bilder og 2800 forsidebilder som er digitalisert.

Prosjektet har tatt Jeff Prices avdeling hele tre år å fullføre.

Selv om du selvsagt finner det flotte forsidebildet av vår egen Vendela Kirsebom, som posert i sølvbadedrakt i 1993, er det ikke bare lettkledde jenter som har preget sportsbladet.

Blant alle bildene og artiklene om de amerikanske baseball- og wrestlingstjernene, dukker det også opp artikler om kjente nordmenn.

Det er skrevet artikler om både Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen - og en relativt ukjent kar med navn Inge Widar Svingen.

Nettsiden informerer om at han i forbindelse med OL i Lillehammer i 1994 planla å underholde publikum med å dytte 124 OL-pins inn i huden sin.

Ifølge The New York Times, har bladets nettsider mer enn seks millioner unike brukere månedlig.

Nå håper Sports Illustrateds sjefer på fem millioner til. 

LES OGSÅ: Babes i bikini, før og nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer