- Det finnes ingen baderoms- vekter som kunne veie meg

Her går Erik fra «The Biggest Loser» opp på vekta for første gang.

SEOGHØR.NO: Mandag er det klart for premieren av TVNorge-serien «The Biggest Loser», der tolv deltagere skal kjempe som to lag om å gå mest mulig ned i vekt.

Som i den amerikanske versjonen som tidligere har gått på TV, blir det følelsesladet når deltagerne skal opp på vekten for første gang. Det får 23 år gamle Erik Berg fra Nes i Akershus erfare.

- Jeg var veldig usikker på hvordan jeg ville takle akkurat den situasjonen. For jeg har en tendens til å virke trygg, selv om jeg i realiteten er livredd. Det skinner nok gjennom akkurat der.

- På den andre siden var det en befrielse å endelig ta tyren ved hornene og endelig være i gang, sier han til Seoghør.no.

Vekten viste til slutt 159,3 kilo, noe som gjorde Berg til den aller tyngste av deltagerne. Selv fryktet han at han veide enda mer.

- Jeg hadde gjort meg opp et skrekktall, og prøvd flere kreative måter på å regne ut hvor mye jeg veide.

DELTAGERNE: Tolv deltagere skal ned i vekt i «The Biggest Loser Norge». Foto: TVNorge
DELTAGERNE: Tolv deltagere skal ned i vekt i «The Biggest Loser Norge». Foto: TVNorge Vis mer
PROGRAMLEDEREN: Henriette Bruusgaard (midten) er programleder. Her er hun sammen med trenerne Tonje Jenssen og Adrian Paul.
PROGRAMLEDEREN: Henriette Bruusgaard (midten) er programleder. Her er hun sammen med trenerne Tonje Jenssen og Adrian Paul. Vis mer

For når man er så tung som jeg var, er det ingen baderomsvekter som kan veie deg. Frykten min var at jeg veide enda mer enn jeg gjorde, så på en måte var det en overraskelse at det «bare» var 159.


Berg hadde tidligere fått noen hint fra familien om at han burde prøve å komme med i programmet.

- At jeg meldte meg på var litt spontant. Familien hadde sagt «bare prøv», og da jeg så reklamen kunne jeg krysse av på alle punktene. Jeg visste at jeg trengte hjelp, og det var rett og slett en for god mulighet til å ikke prøve, sier han til Seoghør.no.

Han sier han har lært mye av deltagelsen i «The Biggest Loser».

- Dette er en ny start på livet for meg. Jeg har blant annet endret synet på mat. Tidligere var det å være mett for meg å spise til det føltes ubehagelig. Alt jeg spiste før hadde høyt energiinnhold. Nå vet jeg at man fint kan spise veldig mye, men med veldig lite næring.


«The Biggest Loser» sendes mandag klokken 20.30 på TVNorge.

LES OGSÅ: Norske Hanneli side om side med Dakota Johnson

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.