«Paradise Hotel» 2018:

- Det familien min gikk gjennom i de ti årene var veldig tungt

Mistet moren sin etter en ti år lang kamp mot kreften.

RØRT: Marius Pettersen og Kristian Jarland viser fram og forklarer tatoveringene sine. Kristian blir satt ut av Marius sine personlige mamma-tatoveringer. Video: Marie Røssland Vis mer

Marius Pettersen (22) fra Mjøndalen var den aller første som måtte sjekke ut av årets sesong av «Paradise Hotel». Likevel er han blant de siste gjenværende på tv-hotellet når det denne uka er finale.

Etter noen uker utenfor hotellet, kom en sprudlende og energisk Marius inn igjen i konkurransen. Hans positive framtoning skjuler noen svært tøffe tak og en bunnløs sorg.

Minnene er imidlertid merket på ham for alltid, på brystet og på armen. Den ene tatoveringen er en setning om det å aldri gi opp. Den andre er et kors og fødselsdatoen til moren. Og datoen da hun gikk bort.

Se video øverst i saken!

Det er snart gått tre og et halvt år siden 22-åringen mistet moren sin etter en ti år lang kamp mot kreften.

- Det familien min gikk gjennom i de ti årene var veldig tungt. Hun døde, ble gjenopplivet og havnet i koma i en ukes tid. Vi visste ikke hvordan hun ville være da hun våknet, om hun ville være seg selv eller om hun ville overleve i det hele tatt. Hun våknet som seg selv igjen, men så gikk det bare nedover etter det, sier reality-profilen til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

Det startet med brystkreft. Hun fjernet brystet, men kreften kom tilbake og spredte seg. Hun fikk stråleskader, spiserøret sprakk og lungen kollapset.

- Det var så utrolig tungt å gå gjennom. Kreften spredte seg til skjelettet og så å si overalt, forklarer han.

Blitt sterkere

Det var tunge og lange år for Marius og resten av familien, men han var der for moren sin hele veien gjennom sykdommen.

- Jeg var der fra første stund da hun fikk påvist brystkreft, og jeg var der da hun døde. Jeg holdt henne i hånda hele veien, sier Marius.

Han forklarer det hele som det verste han har gått gjennom, men likevel synes han ikke at det er vanskelig å snakke om i dag.

- Jeg har uten tvil blitt en sterkere person, og blitt mye mer følsom. Det hele ga meg et kick til å forstå at jeg vil opp. Jeg har aldri tenkt tanken på å gi opp, eller å gjøre dumme ting for å glemme sorgen, forklarer han.

Saken fortsetter under bildet.

KAN VINNE: Marius Pettersen er en av deltakerne som står igjen i finaleuka i «Paradise Hotel». Torsdag får vi vite om han vinner tv-konkurransen eller ikke. Foto: Marie Røssland
KAN VINNE: Marius Pettersen er en av deltakerne som står igjen i finaleuka i «Paradise Hotel». Torsdag får vi vite om han vinner tv-konkurransen eller ikke. Foto: Marie Røssland Vis mer

Etter morens dødsfall har 22-åringen fått en nærmere kontakt med far og søsken, og han gjør sitt beste for å sette pris på livet og å oppleve ting.

Han var derfor ikke i tvil da ei venninne av ham sendte inn en søknad til «Paradise Hotel» på hans vegne.

- De siste årene har jeg bare prøvd å leve livet så godt som mulig. Jeg har blitt mer opptatt av å kose meg og leve livet her og nå, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅRETS SOMMERHIT?: Ina Kilnes og Marius Pettersen forteller om den massive responsen etter at de framførte en egenskrevet låt på «Paradise Hotel». Video: Marie Røssland / Reporter: Kine Falch Vis mer

- Har levd livet sånn som jeg vil

Da Se og Hør møtte Marius i Mexico i forkant av innspillingen i januar, fortalte han at han ville være med i programmet for å skape god tv-underholdning.

- Jeg er jo en klovn. Det er mye armer og bein. Hæla i taket! Jeg er en ekte festløve, sa han.

Saken fortsetter under videoen:

PREMIEPENGENE: Nesten alle «Paradise Hotel»-deltakerne skal bruke premiepotten på én ting, men Marius Pettersen har andre planer. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Vis mer

I motsetning til de andre deltakerne, er det ikke nødvendigvis en leilighet som står øverst på ønskelista dersom han stikker av med seieren og premiepotten førstkommende torsdag.

Da blir det mest sannsynligvis en vannscooter. Kanskje til og med begge deler.

- Etter at mamma døde kjøpte jeg meg motorsykkel og ny vannscooter. Jeg tok helt av. Jeg har levd livet sånn som jeg vil og brukt pengene mine på nøyaktig det jeg selv ønsker. Pappa liker ikke så godt at jeg ikke har spart så mye penger, men jeg har ikke kommet noe dårlig ut av ting, sier han.

Vil du holde deg oppdatert på «Paradise Hotel»? Meld deg inn i gruppa her.

LES OGSÅ: De beste gullkornene fra ti år med «Paradise Hotel»