ERFAREN: Jon Øigarden har gjort suksess med TV-serier som «Berlinerpoplene», «Halvbroren» og «Gymnaslærer Pedersen». Han er i disse dager aktuell i NRKs store thrillersatsing «Mammon». Foto: Stella Pictures
ERFAREN: Jon Øigarden har gjort suksess med TV-serier som «Berlinerpoplene», «Halvbroren» og «Gymnaslærer Pedersen». Han er i disse dager aktuell i NRKs store thrillersatsing «Mammon». Foto: Stella PicturesVis mer

- Det er ydmykende

«Mammon»-stjernen Jon Øigarden om den vanskelige delen av jobben som skuespiller.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Jon Øigarden (42), kjent fra TV-serier som «Helt Perfekt» og «Mammon», har lenge vært en høyt respektert og annerkjent skuespiller.

I den NRK-sendte spenningsserien spiller Øigarden rollen som journalisten Peter Verås som undersøker sin egen brors selvmord.

Serien har gitt skuespilleren mye oppmerksomhet, men en ting var Øigarden misfornøyd med. Han måtte nemlig flere ganger presse frem tårene i serien.

- Ja, det er flere gråtescener i «Mammon». Da gråter jeg på ordentlig. Da står jeg og ydmyker meg selv foran alle på settet. Jeg er ikke glad i å gråte foran andre mennesker, forteller Øigarden til Dagbladet.

Mandag kveld gråt skuespilleren på skjermen igjen, da i forbindelse med en dramatisk hendelse og et dødsfall.

- Noen ganger er scenen så sterk at jeg selv føler det sinnet, den sorgen eller sjalusien rollefiguren opplever, og da er det nok å bare holde seg i den situasjonen og konsentrere seg, så kommer tårene. Andre ganger er det vnaskligere å påkalle dem. Da tenker jeg på noe trist jeg har opplevd selv, sier skuespilleren til avisen.

LES OGSÅ:   Var frekk mot kona på første date