- Det er vondt for meg når jeg er så langt vekk

Statsminister Erna Solbergs mor ble blind over natten.

TETTE BÅND: Erna Solberg har et nært forhold til sin mor Inger-Wenche. Her er mor og datter fotografert i forbindelse med Festspillene i Bergen i 2009. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør
TETTE BÅND: Erna Solberg har et nært forhold til sin mor Inger-Wenche. Her er mor og datter fotografert i forbindelse med Festspillene i Bergen i 2009. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg (54) er i disse dager i innspurtsfasen av den knalltøffe valgkampen, og det har vært en ekstra påkjenning for bergenseren å vite at hun ikke får hjulpet sin blinde mor Inger-Wenche Solberg (89) så mye som hun hadde ønsket, sier hun i et intervju med VG.

Inger-Wenche, som snart fyller 90 år, ble i januar i fjor nemlig blind over natten.

- Det er vondt for meg når jeg er så langt vekk. Jeg vet jo at hun får god hjelp av kommunen og at min nevø bor i huset. Det er ikke grunn til å være mye bekymret, for jeg ser jo at hun får god hjelp. Men av og til kan jeg ha dårlig samvittighet for at jeg ikke får vært her oftere, og får hjulpet til mer, sier hun til VG.

Statsministerens mor er rammet av våt AMD - en øyesykdom som innebærer alvorlig synsforstyrrelser og synstap.

VONDT: Høyre-leder og Norges statsminister Erna Solberg synes det er vondt å tenke på at hun ikke får tatt vare på sin blinde mor Inger-Wenche Solberg så mye som hun hadde ønsket. Dette bildet er fra 2007. Foto: Werner Juvik / Se og Hør
VONDT: Høyre-leder og Norges statsminister Erna Solberg synes det er vondt å tenke på at hun ikke får tatt vare på sin blinde mor Inger-Wenche Solberg så mye som hun hadde ønsket. Dette bildet er fra 2007. Foto: Werner Juvik / Se og Hør Vis mer

Reddet moren fra drukningsdøden

I 2011 reddet Erna Solberg moren fra drukningsulykke, da Inger-Wenche fikk hjerneslag på svømmetur på hytta ved Varaldsøy ytterst i Hardangerfjorden:

- Hadde det ikke vært for at Erna flyter så godt, og er så sterk og flink til å svømme, da ville jeg sunket rett til bunns, fortalte Inger-Wenche stolt om datterens redningsinnsats.

89-åringen er tidligere kontorfullmektig og to barn, i tillegg til mellomstedatteren som høsten 2013 ble Norges andre kvinnelige statsminister.

Stolt ektemann

Da hun tok over statsministerposten utenfor slottet i Oslo i 2013, ventet ektemannen Sindre Finnes (51) og barna Ingrid (18) og Erik (16) på slottsplassen med blomster og gratulasjoner. 

Til Seoghør.no fortalte en stolt ektemann at det var gøy å se kona bli hyllet på slottsplassen:

- Ja, det har vært en morsom dag i dag. Å få lov til å være med på dette er gøy.

Se hele intervjuet med statsministerens ektemann under:

LES OGSÅ: - Jeg kunne sikkert ha vært en bedre mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer