- Det er vondt å lese andres kommentarer

Anine Stang føler hun ikke har kontroll over ting som kommer på trykk.

FOR RØDE KORS: Alle inntektene fra salget av Anine Stangs nye julesingel «Christmas Card» går til «Kors på halsen», Røde Kors' dialogtilbud for barn og unge. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
FOR RØDE KORS: Alle inntektene fra salget av Anine Stangs nye julesingel «Christmas Card» går til «Kors på halsen», Røde Kors' dialogtilbud for barn og unge. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:  For litt over én uke siden lanserte den norske popkometen Anine Stang (25) julesingelen «Christmas Card», til inntekt for «Kors på halsen», Røde Kors' dialogtilbud for barn og unge.
 
Singelen, som er skrevet av Stang, er inspirert av H.C. Andersens klassiske julefortelling «Piken med svovelstikkene», og siden musikkvideoen ble lagt ut på YouTube i forrige uke, har den blitt sett over 30.000 ganger.

Se musikkvideoen nederst i saken!

Til Seher.no forteller Anine at hun har «båret» med seg denne låten i over fem år, og at hun alltid har drømt om at den skal kunne bidra til noe positivt.

- Mange barn sliter, spesielt nå i juletiden, og det er så viktig at det finnes et sted de kan ringe og snakke med en trygg voksen. Helt siden jeg skrev låten for fem år siden, har jeg hatt et sterkt ønske om at den skal bidra med noe. Jeg håper at sangen kan rette fokus mot de som ikke har det så godt, og forhåpentligvis samle inn litt penger slik at «Kors på halsen» kan bli et enda bedre tilbud, sier Stang til Seher.no.

- Jeg håper folk i Norge synes dette er like viktig som oss, og har lyst til å støtte saken ved å laste ned låten på itunes eller noen av de andre online musikkbutikkene. Den koster åtte kroner og alle pengene går til Røde Kors.

Ifølge Anine, som i januar er aktuell i «Det store korslaget» på TV 2, har denne låten en stor betydning for henne, og 25-åringen innrømmer at hun var svært følelsesladet da hun skrev den.

 - Jeg skrev denne låten sammen med en annen da vi gikk på låtskriverskole i Sverige. Jeg var veldig inspirert av H.C Andersens eventyr om piken med svovelstikkene. Mamma leste eventyr for meg da jeg var liten, og jeg gråt alltid da hun fortalte den historien, for den er så trist. Og da vi skrev låten levde vi oss sånn i det, at det endte opp med at vi satt og gråt, forteller hun.
 
I fjor kom Stang tilbake til Norge, etter flere år i LA. Og 25-åringen, som ble lansert som den nye storsatsingen til kjendismanager Peter Peters og plateselskapet Universal, har virkelig vært i vinden siden debutsingelen «Trying you on» ble sluppet i mars.

Ifølge Anine har imidlertid ikke tilværelsen som «kjendis» bare vært enkel, og 25-åringen innrømmer at det er noen ulemper ved å ha et navn og ansikt mange kjenner.

 - Et av de største problemene man møter som artist er fordommer. Mange danner seg et bilde av hvordan du er ut i fra hva de leser om deg. Som artist har du ingen kontroll over hva som kommer på trykk og jeg har opplevd å bli sitert på ting jeg aldri har sagt. Det er vondt å lese kommentarer på nett når du føler at de som skriver det har meninger om deg som ligger langt borte fra hvordan du egentlig er, sier hun.

Popstjernen får imidlertid god støtte fra både familie og venner, som synes det er flott at hun endelig har lykkes med å fullføre musikerdrømmen.
 
 - De synes det er veldig bra. Jeg har jo holdt på med dette siden jeg var 14 år, laget musikk, spilt låter og opptrådt. Og de har fulgt meg helt fra starten av og sett hvor hardt jeg har jobbet og hvor mye jeg har villet dette. Så de synes det er veldig gøy at jeg har fått det til, forteller hun, men innrømmer samtidig at det er en tøff bransje:

 - Jeg er så heldig at jeg klarer å leve av dette. Men det er jo en hard bransje. Det blir jo nesten til at man lever fra hånd til munn, men jeg klarer meg.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Jeg lar meg ikke utnytte

Se musikkvideoen til «Christmas Card» nedenfor: