- Det er viktig ikke å gi opp

Liv Tone Lind veier bare 28 kilo, har ingen ben og bare en hel arm. Likevel går hun på hendene gjennom mark og skog i NRKs «Ingen grenser».

INGEN GRENSER: 11 deltagere trosser sin funksjonshemming og går 400 kilometer fra Femundsmarka til toppen av Snøhetta.  Foto: NRK
INGEN GRENSER: 11 deltagere trosser sin funksjonshemming og går 400 kilometer fra Femundsmarka til toppen av Snøhetta. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Søndag kveld så over 900.000 nordmenn Liv Tone Lind (38), og 11 andre med ulike funksjonshemninger kjempe seg frem i tøff natur i NRK-programmet «Ingen Grenser».

Lind er født med diagnosen dysmeli, som gjør at armer og bein ikke utvikler seg normalt. Harstad-jenta mangler begge beina og en arm og veier kun 28 kilo. Lind meldte seg først og fremst på programmet for å teste sin egen styrke.

- Det var en knallhard tur, men Lars Monsen er en god leder. Da vi slet som mest, snudde han det til noe positivt og motiverte oss. Jeg satt en del i rullestol og gikk mye på hendene. Det viktigste for meg var samholdet og naturopplevelser på godt og vondt, sier hun til Seher.no.


Programmet ble filmet i sommer, og deltagerne gikk 400 kilometer Femundsmarka til Dovre og toppen av Snøhetta i løpet av 30 dager. For Lind fikk turen en dramatisk start da hun falt ut av båten hun satt i. 38-åringen ble båret i land og måtte sy flere sting i hodet.

- Det var skremmende og det skjedde så fort, jeg fikk ikke tid til å reagere før etterpå, sier hun.

«Ingen Grenser»-deltageren forteller at dysmeli-diagnosen har gjort henne til en sta og sterk person.

- Det er viktig ikke å gi opp. Det mest krevende for meg er å klare meg i dagliglivet. Jeg må være veldig tålmodig. Vanlige ting som å kle på meg og pusse tenner tar lang tid.  

Turen var lang og strevsom, men Liv Tone er vant til fysiske utfordringer. Hun begynte å svømme allerede i barnehagen, for å styrke musklene. Siden har hun vært toppidrettsutøver i svømming, og tatt OL-gull i crawl. Lind forteller at hun har et sterkt konkurranseinstinkt som har utviklet seg siden barnehagen.

- Det har bygget seg opp, og jeg får enorm selvtillitt når jeg lykkes.

Selv om idretten har gjort henne sterk, har Lind også sine dårlige dager.

- Det er ikke alltid fryd og gammen, og jeg har mine dårlige dager som alle andre.

Liv Tone håper TV-seerne vil ta med seg noe viktig fra serien.

- Jeg håper de ser at det går an å gjøre noe selv om man har en funksjonshemming. Man skal ikke skjemmes over den man er, eller gjemme seg. Folk må ta meg som jeg er, slår Liv Tone fast.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg har vært rasende på Lars Monsen