Therese Johaug:

- Det er viktig for meg å ha folk rundt meg nå, kjenner jeg

Skiesset Therese Johaug har unngått å være alene tiden etter at hun avga positiv dopingprøve. 

TUNG TID Therese Johaug har  funnet mye styrke i støtte fra sine nærmeste gjennom den vanskelige perioden. Foto: NTB scanpix
TUNG TID Therese Johaug har  funnet mye styrke i støtte fra sine nærmeste gjennom den vanskelige perioden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

SEOGHØR:NO: I oktober avslørte Skiforbundet i en pressemelding at skiesset Therese Johaug (28) hadde testet positivt på det forbudte stoffet Clostebol.

Kort tid etter nyheten ble kjent møtte en gråtende Johaug pressen i Oslo, og to uker etter dette igjen forklarte hun overfor Dagbladet at hun gikk gjennom en tung og krevende periode.

Hun har heller ikke lagt skjul på at kjæresten Nils Jakob Hoff (31) har vært en stor støtte å ha.

Har unngått å være alene

I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet uttaler hun at hun ikke vet hva hun hadde gjort uten familie, venner og kjæreste under den vanskelige tiden.

- Det er viktig for meg å ha folk rundt meg nå, kjenner jeg. Folk jeg er glad i, som Karstein, som de andre søsknene mine, som mamma og pappa, som vennene mine, som jentene på laget, og ikke minst kjæresten min. Uten dem hadde jeg ikke klart å komme gjennom denne prosessen, det tror jeg faktisk ikke, sier hun.

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven i oktober. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Den talentfulle skiløperen forklarer videre at hun har unngått å være alene de siste månedene.

- Jeg unngår det om jeg kan. Det er i de periodene jeg har vært alene at det har vært tyngst. Da kommer de negative tankene raskere. Heldigvis er jeg så privilegert at jeg har mange gode, ekte venner, både i og utenfor skimiljøet.

Det var mot slutten av oktober at Johaug ble suspendert og utestengt fra landslaget. I slutten av november la påtalenemnda i Antidoping Norge ned påstand om 14 måneders utestengelse, og i slutten av januar skal Johaug forklare seg muntlig for domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Møttes første gang på fly

Det var i slutten av november 2014 at Therese bekreftet at hun hadde falt for roeren Nils Jakob.

I sommer fortalte Hoff til «P3morgen» at han først møtte Johaug på et fly, etter at han hadde deltat i rokonkurranse og hun hadde vært på samling med langrennskollegene.

Han fortalte at skiesset satt noen rader foran ham, men at de ikke pratet sammen. Roeren satt derimot og så på tv-serier på Macen sin og ante fred og ingen fare.

Saken fortsetter nedenfor.

SAMMEN MED KJÆRESTEN: Therese Johaug berømmer kjæresten Nils Jakob Hoff for all støtte. NTB scanpix
SAMMEN MED KJÆRESTEN: Therese Johaug berømmer kjæresten Nils Jakob Hoff for all støtte. NTB scanpix Vis mer

- Så kommer sjefen i Roforbundet og sier at jeg må komme. Det var en fyr som hadde besvimt bak i flyet. Det var ingen lege om bord, og som medisinstudent måtte jeg komme bakover, da.

Han røpet at han var veldig nervøs og tenkte «åh shit, dette er jeg ikke helt klar for!», men at han reiste seg opp fra setet sitt.

- Og så ser jeg at hun snur seg da, og jeg bare: «halla!». Og så går jeg bare bakover, sa Hoff med innlevelse i «P3morgen»-studioet.

LES OGSÅ: - Vi bor i hver vår etasje

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer