- Det er viktig at de får lov til å ha sin sorg

Wenche Foss' sønn er opptatt av å verne om teaterdivaens etterlatte barnebarn.

MED HVITE ROSER: Fabian Stang var sammen med kona Catharina Munthe og sønnene Christian August og Fabian Emil tilstede under markeringen ved Nationaltheateret tirsdag. Foto: Seher.no/Kirsti Ertsås
MED HVITE ROSER: Fabian Stang var sammen med kona Catharina Munthe og sønnene Christian August og Fabian Emil tilstede under markeringen ved Nationaltheateret tirsdag. Foto: Seher.no/Kirsti Ertsås Vis mer
SEHER.NO: Se video fra minnesmarkeringen nederst i saken.

Tirsdag markerte skuespillere og ansatte ved Nationaltheateret i Oslo Wenche Foss' bortgang ved å legge blomster på statuen av henne utenfor teateret, samt holde ett minutts stillhet.

Film- og teaterdivaens sønn, Oslo-ordfører Fabian Stang, var sammen med kona Catharina Munthe og sønnene Christian August og Fabian Emil tilstede under markeringen. Der snakket han for første gang om følelsene rundt morens død.


- Det er jo for oss rørende å se hvor mange som er engasjert i forhold til at mor er borte. Og så opplever jeg at man gjennom dette setter pris på de tingene hun var opptatt av. Og jeg håper vi andre klarer å viderebringe hennes engasjement, ikke minst mot urettferdighet, sa Fabian Stang til den oppmøtte pressen etter markeringen.

Den folkekjæres skuespillerinnens barnebarn var tydelig preget under tilstelningen ved Nationaltheateret, og Stang fortalte åpent til pressen at det er en vanskelig tid familien går gjennom.
 
- Det er litt vemodig å stå med barnebarna som har mistet en bestemor oppe i dette, men det er veldig gledelig å se at hun ble satt pris på. Jeg er veldig opptatt nå av å prøve å ta vare på barnebarna, for de har mistet bestemoren sin. Det er viktig at de får lov til å ha sin sorg, så jeg prøver å hegne om den. Det å være forholdsvis ung og miste noen så nære er vanskelig for oss alle sammen, så jeg prøver å passe på dem.

 
Til Seher.no sa ordføreren at det viktigste han lærte av sin mor, var viktigheten av at vi alle er like mye verdt.
 
- Det at alle mennesker er like, alle mennesker er like mye verdt og ingen har rett til å se tråkke på noen på grunn av stand, stilling, legning, religion eller hva det er for noe. Det skal jeg prøve å ta vare på, sa han til Seher.no.
 
Skuespillere som Kari Simonsen, Kjersti Holmen, Sverre Anker Ousdal, Kim Haugen, Mari Maurstad og Anne Marie Ottesen var bare noen av de mange oppmøtte tirsdag. De hadde alle tatt med seg en hvit rose som de la ned ved Wenche Foss-statuen.

Til Seher.no fortalte Ottesen at hun og de andre syntes det var en verdig minnesmarkering.

- Det var gripende og vemodig.

Wenche Foss skal begraves førstkommende mandag klokken 14.00 ved Domkirken i Oslo.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Nyheten om Wenche Foss gikk verden rundt  [obj:media:9532]