- Det er viktig å ha noen hemmeligheter

Nicolai Cleve Broch gjør sitt ytterste for ikke å være kjendis.

PREMIEREAKTUELL: Skuespillerstjernen Nicolai Cleve Broch er for tiden aktuell i forestillingen «Galileo» på Nationaltheateret. Stykket har premiere førstkommende lørdag.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
PREMIEREAKTUELL: Skuespillerstjernen Nicolai Cleve Broch er for tiden aktuell i forestillingen «Galileo» på Nationaltheateret. Stykket har premiere førstkommende lørdag. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:  Nicolai Cleve Broch (34) har rukket å bli en av landets mest profilerte skuespillere de siste årene, og i tillegg til en aktiv teaterkarriere har 34-åringen medvirket i tv-serier og storfilmer som «Lekestue», «Buddy», «Den siste revejakta» og «Max Manus».

I disse dager er Cleve Broch aktuell med en sentral rolle i «Lang dags ferd mot natt»-regissør Stein Winges nye oppsetning «Galileo» på Nationaltheateret.

Stykket, som er skrevet av Bertolt Brecht, har premiere førstkommende lørdag, og i tillegg til Cleve Broch har Winge fått med seg skuespillerstjerner som Bjørn Skagestad, Mattis Herman Nyquist, Nils Ole Oftebro og Sverre Anker Ousdal på rollelisten.

I «Galileo», hvis handling sentreres rundt den kjente fysikeren, astronomen og filosofen Galileo Galileis liv og turbulente forhold til den katolske kirken, spiller Nicolai Cleve Broch rollen som Ludovico, som har et forhold til Galileos datter.

Og selv om 34-åringen har rukket å få god sceneerfaring i løpet av sin 11 år lange karriere, innrømmer han overfor Seher.no at han fortsatt blir nervøs.
 
- Ja, alltid! Men jeg tror man trenger de nervene. Det er viktig. Jeg hadde blitt veldig bekymret hvis jeg ikke var nervøs, for man bør ha den ekstra tenningen. Dårlige nerver er ikke bra, men den spenningen, at man er litt på tærne, det er viktig. Så man bør være litt nervøs. Du kan ikke gå inn der og si «ja, jeg var god i går, så da bare slurver jeg i dag». Man må få det til hver kveld, sier Cleve Broch til Seher.no.

Skuespillerstjernen innrømmer også at han har hatt dager hvor det ikke har gått så bra å stå på scenen.

- Jeg har jo hatt dårlige dager. Men jeg er usikker på hvor mye av det som kommer ut. Det er litt rart, men det handler jo om å bruke den dagsformen man har. Noen ganger så er det veldig tungt og vanskelig, men man må jo bare gjøre det for det. Hvis jeg har en dårlig dag, så er det veldig tungt på utsiden av scenen, hvor jeg står og river meg litt i håret, men så kommer jeg inn, og da skjer det noe med meg, smiler han.

Med en suksessfull film, tv-og teaterkarriere følger også et stort mediefokus, likevel har både Nicolai og hans skuespillerkone Heidi Gjermundsen Broch (35) vært fast bestemt på å holde deres privatliv ute av pressen.

Til Seher.no forteller 34-åringen at det er en bevisst grunn til akkurat dét.

- Jeg gjør jo mitt ytterste for å ikke være en kjendis. Jeg prøver å ikke stille opp på noe som bare har med meg å gjøre, og er bare med på ting som er relatert til det jeg gjør. Og det har jeg vært veldig bevisst på i alle år, og det får jeg mye igjen for føler jeg. At jeg ikke blir en sånn artist på en måte, sier han.

For det er en del ulemper knyttet til det å være kjent.

- Det som er farlig med å bli kjendis, er at man mister litt mystikk. Det er viktig som skuespiller å ha noen hemmeligheter, tror jeg, og ikke levere ut alt. En annen ulempe ved å bli for kjent gjelder dette med film og sånn. Jeg går jo fortsatt på audition for alt jeg gjør, men det er mer et bevisst valg om jeg blir kalt inn på audition eller ikke. I film så tar man ofte et standpunkt som heter «denne gangen vil vi ikke ha noen kjente med», og da detter man veldig fort ut av det. Så det er vel den største ulempen. Men det er langt flere fordeler enn ulemper, for jeg føler at jeg flere ganger har bevist at jeg kan, så da slipper jeg å begynne på scratch hver gang jeg går på audition.
 
- Så du misunner kanskje ikke kompis og kollega Aksel Hennie for det mediefokuset han og kjæresten Tone Damli Aaberge opplever nå?
 
- Nei, jeg misunner ham ikke det. Men han er jo også veldig forsiktig da, men det er jo litt vanskeligere, for de har blitt et veldig profilert par. Presset er nok litt større på ham, så det er vanskelig, sier han.

«Galileo» har premiere på Nationaltheateret lørdag 13. november. Les mer om stykket her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Knipset bilder av pressekorpset