Jessica Alba:

- Det er veldig vanskelig

Stjernen åpner seg om hvordan hun fikk kontroll over sitt eget liv.

ÆRLIG: Jessica Alba er glad for at sosiale medier er en del av hverdagen hennes. Her avbildet i New York i mai i åe. Foto: Brendan McDermid/ Reuters/ NTB
ÆRLIG: Jessica Alba er glad for at sosiale medier er en del av hverdagen hennes. Her avbildet i New York i mai i åe. Foto: Brendan McDermid/ Reuters/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hollywood-stjernen Jessica Alba (40) har mer eller mindre vokst opp i rampelyset. Allerede som 13-åring startet hun skuespillerkarrieren og 19 år gammel slo hun igjennom i tv-serien «Dark Angel».

Siden den gang har det gått slag i slag for Alba, som er kjent fra filmsuksesser som blant annet «Fantastic Four» og «Sin City». I 2011 startet hun også sin egen bedrift, The Honest Company, et selskap som i stor grad spesialiserer seg på økologiske baby- og skjønnhetsprodukter.

Takknemlig for sosiale medier

Nå avslører filmstjernen, som har blitt kåret til «verdens vakreste kvinne» flere ganger, at hun i lang tid følte seg feil fremstilt i pressen, men at sosiale medier har hjulpet henne å få kontroll over sitt eget liv.

- Etter at jeg fikk barn og startet Honest, så falt jeg på en måte mer på plass og følte meg mer komfortabel med meg selv på en ny måte. Det er veldig vanskelig å føle seg selvsikker i underholdningsbransjen, forklarer hun til Coveteur, ifølge Contact Music, og fortsetter:

Vis mer

- Før internett kom, hadde redaktører og journalister kontroll over hvordan folk oppfattet meg. De portretterte meg på den måten de ønsket å selge meg til leserne sine.

Det er derfor trebarnsmoren er så takknemlig for at hun nå kan vise fans og følgere «sitt sanne jeg» via ulike sosiale plattformer i stedet for å bli fremstilt på måter hun ikke kjenner seg igjen i via pressen.

- Det var først da sosiale medier kom at jeg følte meg sterk nok til å ta kontroll over mitt eget liv og mitt eget image. Nå er jeg min egen megafon, og det føles som at alt henger ordentlig sammen. Før følte jeg meg helt frakoblet fra meg selv.

- Det føltes nedverdigende

Siden 2008 har Alba vært gift med Cash Warren (42), og sammen har de barna Honor (13), Haven (9) og Hayes (3).

Til tross for at 40-åringen i dag er en travel forretningskvinne, har hun likevel vært å se i filmroller også, men ikke i på langt nær i så stor grad som tidligere.

For to år siden avslørte stjernen blant annet at skuespillerbransjen preget henne på en negativ måte.

I et intervju med Cosmopolitan, gjengitt av Daily Mail, fortalte hun blant annet at hun var lei av å bli behandlet annerledes enn sine mannlige kolleger. Til tross for at hun landet store roller, følte hun aldri at hun ble behandlet på lik linje med dem.

Jessica Alba filmes på rød løper og er avbildet på stranden etter graviditeten, i forbindelse med ryktene om at henne har brukt korsett for å bli kvitt babykiloene. Vis mer

- Det føltes nedverdigende. Måten kvinner ble behandlet på i mange omstendigheter, jeg var bare ferdig med det, delte hun, og la til:

- Jeg måtte alltid stille mye opp for pressen, og mine mannlige kolleger gjorde ikke noe av dette i forhold til meg. Så jeg tenkte: «Jeg er ferdig med å gjøre det på denne måten».

LES OGSÅ: Paris Hilton letter på sløret om utseendet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer