Lena Dunham i Norge:

- Det er veldig vakkert her

«Girls»-stjernen ble med til Oslo på farens utstilling.

PÅ ÅPNING: Lena Dunham var til stede da faren hennes åpnet en utstilling på Tjuvholmen i Oslo i dag. Foto: Per Ervland
PÅ ÅPNING: Lena Dunham var til stede da faren hennes åpnet en utstilling på Tjuvholmen i Oslo i dag. Foto: Per Ervland Vis mer

Multitalent Lena Dunham (30) har markert seg på flere områder, men er kanskje aller best kjent for å ha skrevet og vært med i HBO-suksessen «Girls». Serien har gitt henne flere store priser, deriblant to Golden Globe-statuetter.

Den amerikanske stjernen har også markert seg sterkt som feminist i sosiale medier, og var en klar stemme i Hillary Clintons favør under den amerikanske valgkampen.

PÅ BESØK: Den amerikanske stjernen Lena Dunham er i Oslo denne uka. Foto: Per Ervland
PÅ BESØK: Den amerikanske stjernen Lena Dunham er i Oslo denne uka. Foto: Per Ervland Vis mer

- Vakkert

30-åringen er datter av den kjente amerikanske kunstneren Carroll Dunham (67). Han er for tida aktuell med utstillingen «Prints», som onsdag ettermiddag åpnet på Gerhardsen Grener på Tjuvholmen i Oslo.

Kunsten fokuserer seg rundt blant annet menneskekroppen, og viser usjenert fram alt fra rumpeballer til brystvorter. Hans verdenskjente datter var også til stede da utstillingen åpnet onsdag.

- Det er veldig vakkert her i Norge. Jeg er her for å støtte faren min og kunsten hans. Jeg skal egentlig bare kose meg og snakke med folk jeg kjenner, sa Lena Dunham til det oppmøtte pressekorpset.

Hun ville ikke si så meget mer enn det. Heller ikke hennes far var særlig snakkesalig, og la vekt på at han i kveld bare ville snakke med venner og kjente på åpningen.

Saken fortsetter under bildet.

FAN: Julia Krohn (t.h) dro på utstillingen for å møte sitt store idol, Lena Dunham (t.v). Hun ble ikke skuffet, og fikk toppet det hele med en selfie. Foto: Per Ervland
FAN: Julia Krohn (t.h) dro på utstillingen for å møte sitt store idol, Lena Dunham (t.v). Hun ble ikke skuffet, og fikk toppet det hele med en selfie. Foto: Per Ervland Vis mer

Flere fans av Lena Dunham hadde møtt opp i forsøk på å få et glimt av stjernen onsdag ettermiddag. Blant dem var Julia Krohn (25), som nærmest kastet seg over «Girls»-skuespilleren.

- Jeg drømmer om at jeg ringer deg og at vi er bestevenner, sa Krohn til skuespilleren.

Til Dagbladet fortalte hun at hun nærmest ser på seg selv som en Justin Bieber-fan, bare at han er byttet ut med henne.

- Hun var sykt kul, og var akkurat sånn som jeg hadde forestilt meg. Det var veldig hyggelig og hun var svært imøtekommende, sier Krohn.

Annonsert i podcast

Det var i podkasten «WTF» at stjernen annonserte norgesbesøket. Der fortalte hun at hun skulle være med ham på et fem dagers besøk i hovedstaden.

30-åringen forklarte at hennes far er godt kjent i Norge, og at han kjenner blant andre vår kunstinteresserte dronning Sonja.

- Jeg spurte en nordmann om det en gang, og han svarte: «Vi har en mørk estetikk her, og din fars kunst taler til mørket og sinnet i Norge». sa hun den gang.

KUNST: Carroll Dunhams kunst fokuserer seg i stor grad rundt menneskekroppen. Foto: Per Ervland
KUNST: Carroll Dunhams kunst fokuserer seg i stor grad rundt menneskekroppen. Foto: Per Ervland Vis mer