I RETTEN: - Det er veldig trist og beklagelig at vi har havnet i en slik situasjon, sier Marianne Behn til Se og Hør.  Her sammen med advokat John Chr. Elden. Foto: Espen Solli/Se og Hør
I RETTEN: - Det er veldig trist og beklagelig at vi har havnet i en slik situasjon, sier Marianne Behn til Se og Hør. Her sammen med advokat John Chr. Elden. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

- Det er veldig trist at vi har havnet i en slik situasjon

Marianne Behn i retten etter å ha blitt saksøkt.

Publisert
MOSS (SEHER.NO): Mandag morgen møtte Marianne Solberg Behn (57) i Moss tingrett etter at hun har blitt saksøkt av sin tidligere kompanjong Reni Hagen (61). De to drev den alternative skolen Krystallhealingakademiet sammen. Bakgrunnen for søksmålet er at Reni Hagen mener de to var enige om å dele inntektene fra elevkullene likt. Dette hevder saksøker ikke har blitt gjort, og har fremsatt et krav på over 206.380 kroner.

- Det var Marianne som foreslo en 50/50-deling. Jeg syntes det var sjenerøst.

- Jeg hadde veldig sansen for mennesket Marianne Behn, som jeg oppfattet som en venn, sa Hagen i sin forklaring til retten.

Aris mor har hele tiden vært uenig og mener hun ikke skylder penger til Reni Hagen. Hun har engasjert stjerneadvokaten John Chr. Elden som forsvarsadvokat. Da Se og Hør første gang omtalte tvisten i sommer sa Elden at det tvert om er Marianne Behn som har penger utestående hos Reni Hagen.

- Etter de avtaler som foreligger, er motparten skyldig Behn rundt 100.000 kroner. Vi hadde ikke giddet å bringe det inn for retten på egen hånd, men når motparten har startet en rettssak finner vi det riktig at hun dømmes til å betale tilbake dette beløpet, sa Elden til Se og Hør.

I retten mandag kom det også frem at Reni Hagen mener seg utsatt for «usanne og ærekrenkende opplysninger» som Marianne Behn skal ha fremsatt mot henne i Se og Hør. For dette krever saksøkeren ytterligere 150.000 kroner i oppreisning.

- Jeg føler meg krenket og ranet, sa Reni Hagen i sin forklaring.

Advokat Elden spurte Hagen om hun også hadde saksøkt Se og Hør, noe hun svarte nei på.

- Men det kan hende at jeg tar kontakt med dem senere, fortsatte hun.

- Men har du kontaktet Se og Hør og hørt om det som sto på trykk stemte? At det var Marianne Behn som hadde kommet med slike uttalelser, spurte Elden videre.

- Nei, svarte Hagen.

- Kravet motvises, sa advokat Elden.

Forhandlingene i Moss tingrett har nå tatt lunsjpause. På vei ut møtte Se og Hør begge partene.

- Det er veldig trist og beklagelig at vi har havnet i en slik situasjon, sier Marianne Behn til Se og Hør.

- Jeg er utrolig utslitt av opplagte grunner. Jeg føler meg sveket og har blitt økonomisk skadelidende på grunn av dette. Dette har også gått ut over arbeidsevnen min, sier Reni Hagen til Se og Hør.
 

Seher.no og Se og Hør følger forhandlingene i Moss tingrett. Ari Behn fulgte ikke sin mor i retten mandag.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Saksøkes av tidligere kollega

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer