- Det er veldig trist å se

NRK-veteranen som gjorde hurtigruta til et nasjonalikon satt klistret til tv-skjermen mens dramaet utspant seg på hurtigruta «Nordlys».

BRANNEN HAR KREVD LIV: Tolv personer er brakt til sykehus og to personer er bekreftet omkommet etter brannen på hurtigruteskipet. Foto: Scanpix
BRANNEN HAR KREVD LIV: Tolv personer er brakt til sykehus og to personer er bekreftet omkommet etter brannen på hurtigruteskipet. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Hundretusener av nordmenn fulgte daglig med da Ragnhild Sæltun Fjørtoft (64) tok seerne med på Hurtigruten MS «Nordnorge» fra Bergen til Kirkenes i vår.

Hun har reist mange ganger med Hurtigruta også før hun lagde det populære TV-programmet.

Nå står Hurtigruten MS «Nordlys» i brann i Ålesund. Dramaet pågår i skrivende stund fortsatt, og skadeomfanget er stadig noe uklart. Brannen er nå under kontroll.

- Jeg sitter og følger med på bildene av det som skjer nå og det er selvfølgelig veldig trist å se. Jeg har fått med meg at to personer ikke er gjort rede for, sier hun til Seher.no

Like etter at Seher.no snakket med Sæltun Fjørtoft ble det ble klart at to er bekreftet omkomne i brannen.

Den prisbelønte NRK-profilen forteller til Seher.no at hun ikke er blitt redd for å reise med Hurtigruten igjen.

- Jeg håper de får i gang «Nordlys» fortest mulig og vil ikke nøle med å ta turen med Hurtigruten igjen. Slike ulykker skjer heldigvis ytterst sjelden og det virker som de har gode sikkerhetsrutiner.


Brannen brør ut rett etter klokken ni torsdag morgen. Like etter klokken tolv ble det klart at ulykken har krevd liv.

Det ble utført livreddende førstehjelp på to personer da brannmannskapene fant dem. En snau halvtime eterpå kunne operasjonsleder Arnfinn Walderhaug ved Sunnmøre politidistrikt bekrefte at begge er omkommet, skriver VG.

En av de omkomne skal ha blitt funnet i skipets motorrom, mens den andre ble funnet et annet sted på skipet. Begge skal være ansatte på skipet, melder NRK.

Ni personer har vært inne til behandling på legevakten, opplyste politiet i Ålesund på en pressekonferanse klokken 15.20. En av dem er svent, to er tyske, og seks nordmenn. Syv er innlagt på sykehus. En person skal være alvorlig skadd.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer