- Det er vanskelig å være mamma

Claire Danes forteller om hvordan hun opplever morsrollen.

STOR UTFORDRING: I et intervju med Harper's Bazaar sier Claire Danes at hun synes morsrollen er svært utfordrende. Her er hun med sin 21 måneder gamle sønn Cyrus. Foto: All Over Press
STOR UTFORDRING: I et intervju med Harper's Bazaar sier Claire Danes at hun synes morsrollen er svært utfordrende. Her er hun med sin 21 måneder gamle sønn Cyrus. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er snart to år siden «Homeland»-stjernen Claire Danes (35) fikk sønnen Cyrus sammen med ektemannen Hugh Dancy.

Danes er gift med Hannibal-stjernen Hugh Dancy. Foto: All Over Press
Danes er gift med Hannibal-stjernen Hugh Dancy. Foto: All Over Press Vis mer
POPULÆRE: Sammen med kollega Damian Lewis har Claire Danes gjort stor suksess i TV-serien «Homeland».
POPULÆRE: Sammen med kollega Damian Lewis har Claire Danes gjort stor suksess i TV-serien «Homeland». Vis mer

Men i et nytt intervju forteller Danes at hun synes morsrollen er vanskelig, og at hun noen ganger tenker at hun er lei av å være mamma.

Sånne ting er imidlertid «ikke akseptert» å snakke om i media.

- Det å være mor er utrolig utfordrende, men vi føler likevel at vi blir presset til å snakke om det på en romantisk måte. Men det er ikke bare det. Vi føler alle urettferdighet iblant, og engster oss for å bli fanget i morsrollen med alt ansvaret. Det kan til tider være vilt, men det finnes ingen av-knapp. For meg var det det aller vanskeligste. Så lenge barna er som koalabjørner, føler man et fysisk ansvar om å alltid være til stede, sånn at de kan klamre seg rundt deg, sier hun til bladet Harper's Bazaar ifølge Female First.

Skuespillerstjernen, som spiller rollen som CIA-agenten Carrie Mathison i TV 2-serien, forteller i det samme intervjuet at hun trives best i et forhold, sammenlignet med å være singel.


Danes giftet seg med «Hannibal»-stjernen Dancy i 2009.

- Jeg er genuint forelsket i ham. Jeg liker ting som er vanskelige, og et ekteskap er ikke enkelt, men jeg liker oppgaven. Jeg ville ikke gjort noe tilfeldig, så det å date er ikke min greie. Jeg ville giftet meg med alle jeg har vært sammen med. Da jeg møtte Hugh var jeg singel for første gang, og jeg gledet meg virkelig til det. Men så møtte jeg Hugh... Jeg synes det er morsommere å være i et forhold enn å være singel. Det finnes så mange muligheter dersom man virkelig er nok interessert i hverandre til å ta det et steg videre. Det er en vakker øvelse.


LES OGSÅ: - Jeg giftet meg oppover

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer