- Det er vanskelig å tro at hun nå er 50

Filmstjernen Halle Berry markerte sin store dag med en sexy overraskelse til Instagram-fansen.

LYKKELIG SOM 50: I helgen fylte filmstjernen Halle Berry 50 år, noe hun tar med godt humør og takknemlighet. Her er den «evig unge» skuespilleren avbildet på en bankett i Beverly Hills i august 2015. Foto: SipaUSA
LYKKELIG SOM 50: I helgen fylte filmstjernen Halle Berry 50 år, noe hun tar med godt humør og takknemlighet. Her er den «evig unge» skuespilleren avbildet på en bankett i Beverly Hills i august 2015. Foto: SipaUSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Halle Berry kunne feire sin egen 50-årsdag søndag 14. august, og Hollywood-stjernen går inn i sitt sjette tiår med alt annet enn angst.

Da den historiske Oscar-vinneren delte et bilde av seg selv på Instagram i anledning jubileet, var det i hvert fall glede og begeistring hun gav uttrykk for.

På fotografiet er «X-Men»-stjernen iført en gjennomskinnelig blondekaftan og tilsynelatende intet annet. Hun har øynene lukket og strekker armene drømmende ut til siden.

- Jeg ønsker 50 velkommen med åpne armer... Jeg er så velsignet som får være her! skriver Berry til bildet.

With open arms I welcome 50... I'm so blessed to be here!

Et bilde publisert av Halle Berry (@halleberry)

Saken fortsetter nedenfor.

Mange av Berrys Instagram-følgere har gratulert henne i kommentarfeltet til bildet, og flere skriver at de synes det er utrolig at filmstjernen faktisk fyller 50 år.

- Hvordan føles det å fortsatt se ut som en tenåring? spør en av følgerne hennes.

- Herregud!!! Jeg synes fortsatt det er vanskelig å tro at du nå er blitt 50 år, skriver en annen.

BOND-STJERNE: Halle Berry i James Bond-filmen «Die Another Day» i 2002. Foto: Mary Evans Picture
BOND-STJERNE: Halle Berry i James Bond-filmen «Die Another Day» i 2002. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

Utsatt for vold

Selv om Halle Berry ser svært godt ut for tiden, har filmstjernen opplevd mange tunge og vanskelige stunder.

I oppveksten var Berry vitne til at moren hennes, Judith Ann, ble utsatt for vold i hjemmet gjentatte ganger.

- Jeg var ikke gift med en mann som banket meg opp, men det var moren min. Hun ble slått dag etter dag og jeg så henne bli sparket ned trappen, sa Berry på en veldedighetsgalla i 2015 ifølge E!News.

Saken fortsetter under bildet.

BEGYNTE SOM MODELL: I 1986 deltok Halle Berry i både Miss USA og Miss World. Hun kom på annenplass i Miss USA og på sjetteplass i Miss World. Foto: Ap
BEGYNTE SOM MODELL: I 1986 deltok Halle Berry i både Miss USA og Miss World. Hun kom på annenplass i Miss USA og på sjetteplass i Miss World. Foto: Ap Vis mer

Da Halle Berry spilte inn «The Last Boy Scout» (1991), ble skuespilleren selv utsatt for en voldelig partner.

Mannen hun var sammen med, som ifølge Berry er et velkjent navn i Hollywood, slo henne så hardt i ansiktet at trommehinnen hennes sprakk. Hun mistet 80 prosent av hørselen på det venstre øret.

- Jeg forlot ham så raskt at jeg etterlot meg bremsespor. Jeg hadde aldri blitt utsatt for det før, eller siden, sa Berry til People i 1996.

Turbulent kjærlighetsliv

Den suksessrike skuespilleren har tre relativt kortvarige ekteskap bak seg. Første nyttårsdag 1993 giftet hun seg med baseballspilleren David Justice (50), men paret ble separert i 1996.

Bruddet gikk så hardt inn på Berry at hun holdt på å ta sitt eget liv ved å gasse seg i bilen sin.

- Mens jeg satt der og ventet på at det skulle skje, var det som om jeg fikk et glimt av engelen og djevelen på skulderen min. Noe sa meg: «Ikke gjør det, jente», sa hun til programleder Barbara Walters i 2002 ifølge The Telegraph.

Saken fortsetter under bildet.

FØRSTE EKTEMANN: Halle Berry og baseballstjernen David Justice giftet seg etter å ha kjent hverandre i underkant av ett år. Her er de avbildet sammen i mai 1993. Foto: Ap
FØRSTE EKTEMANN: Halle Berry og baseballstjernen David Justice giftet seg etter å ha kjent hverandre i underkant av ett år. Her er de avbildet sammen i mai 1993. Foto: Ap Vis mer

Fra 2001 til 2005 var hun gift med artisten Eric Benét (49), før hun møtte den kanadiske modellen Gabriel Aubry (40). De to fikk datteren Nahla (8) i 2008, men paret brøt med hverandre to år senere. For noen år siden lå Berry og Aubry i en bitter omsorgsstrid.

Mor som 47-åring

I 2010 begynte Halle Berry å date den franske skuespilleren Olivier Martinez (50), som hun møtte under innspillingen av thrilleren «Dark Tide».

Paret forlovet seg i 2012, og giftet seg i Frankrike et drøyt år senere. Samme høst kom sønnen Maceo (snart 3) til verden. Da var Berry 47 år gammel.

- Jeg var på en måte på vei inn i overgangsalderen, så å bli gravid igjen var et stort sjokk, sa Halle Berry om graviditeten til Ellen DeGeneres i 2014, ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter under bildet.

GIFTET SEG IKKE: Halle Berry og Gabriel Aubry fikk barn sammen og var et par i flere år, men ble aldri ektefeller. Foto: wenn.com
GIFTET SEG IKKE: Halle Berry og Gabriel Aubry fikk barn sammen og var et par i flere år, men ble aldri ektefeller. Foto: wenn.com Vis mer

Det ble for øvrig mye oppstyr rundt henne og hennes daværende forlovede i november 2012, da Martinez gikk løs på Berrys eks Gabriel Aubry.

Høsten 2015, etter knappe to års ekteskap, annonserte ekteparet at de skulle skilles. I kjølvannet av bruddet uttalte Berry at hun ikke ønsket å være selvmedlidende.

- Det går greit med meg, virkelig. Når man går gjennom noe vanskelig i livet sitt, er det beste botemiddelet å ta et skritt bort fra seg selv og fokusere på andre, sa hun til People på et veldedighetsarrangement for forebygging av vold i hjemmet.

Saken fortsetter under bildet.

KORTVARIG LYKKE: Halle Berry og Olivier Martinez rakk å forlove seg, gifte seg, få barn og gå hvert til sitt i løpet av drøye tre år. Her er de avbildet sammen mens Berry gikk gravid med sønnen Maceo. Foto: Broadimage
KORTVARIG LYKKE: Halle Berry og Olivier Martinez rakk å forlove seg, gifte seg, få barn og gå hvert til sitt i løpet av drøye tre år. Her er de avbildet sammen mens Berry gikk gravid med sønnen Maceo. Foto: Broadimage Vis mer

«Evig ung»

Før hun fylte 50 år fortalte Halle Berry til Extra at hun ikke ville la et tall få definere henne, ifølge Breaking News.

Og skuespilleren skaper stadig overskrifter med sitt ungdommelige utseende. Hun imponerer ofte på den røde løperen, og da hun delte et bikinibilde av seg selv på Instagram i sommer gikk fansen nærmest av skaftet.

Saken fortsetter nedenfor.

Halle Berry tar imidlertid ingen snarveier for å holde på sitt flotte ytre. Ifølge Shape sverger hun til mange, små måltider om dagen - som består av mye grønnsaker og protein. I tillegg bedriver hun intens og variert styrke- og kondisjonstrening.

Filmstjernen er imidlertid ikke bare opptatt av hva hun spiser. Helt siden 14-årsalderen har hun vært bevisst på hva hun påfører huden sin, ifølge BeYouthful.

Saken fortsetter under bildet.

PASSER PÅ HUDEN: Hally Berry strålte på den røde løperen i New York i november 2015. Foto: Pa Photos
PASSER PÅ HUDEN: Hally Berry strålte på den røde løperen i New York i november 2015. Foto: Pa Photos Vis mer

- Jeg har alltid renset huden min og brukt ansiktsvann og fuktighetskrem to ganger daglig, hver dag. Jeg tror det er veldig viktig for en jevn hudtone.

Og i likhet med en rekke andre Hollywood-stjerner vet den ferske 50-åringen å beskytte huden sin mot solen, uavhengig av om hun befinner seg i solfylte Los Angeles eller ikke.

- Jeg bruker solkrem året rundt, selv midt på vinteren, og kliner det virkelig på for å være sikker på at jeg er beskyttet, sa Halle Berry til BeYouthful i 2014.

STOR ROLLE: Halle Berry ble den første afroamerikanske skuespillerinnen som vant Oscar, for sin prestasjon i dramaet «Monster's Ball» (2001). Berry spilte mot blant andre Billy Bob Thornton (t.h).  Foto: Mary Evans Picture
STOR ROLLE: Halle Berry ble den første afroamerikanske skuespillerinnen som vant Oscar, for sin prestasjon i dramaet «Monster's Ball» (2001). Berry spilte mot blant andre Billy Bob Thornton (t.h). Foto: Mary Evans Picture Vis mer

LES OGSÅ: North West overrasket i mammas sko

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer