Aviciis mamma:

- Det er uutholdelig at han er borte for alltid

Lørdag 20. april er det ett år siden Avicii gikk bort.

GIKK BORT: Lørdag er det ett år siden sjokkbeskjeden om Avicii kom. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Lørdag er det ett år siden sjokkbeskjeden om Avicii kom. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På denne dagen i fjor, 20. april, kom sjokkbeskjeden om at den verdenskjente musikeren Avicii, hvis egentlige navn er Tim Bergling, hadde gått bort, bare 28 år gammel.

Familien delte et åpent brev med fansen bare få dager etter hans bortgang, og nå, ett år etter, forteller mora Anki Lidén for første gang om sorgen og savnet etter sønnen.

I en SMS til den svenske avisen Aftonbladet skriver hun åpenhjertig om den tunge sorgen hun bærer på.

- Jeg gjør ikke intervjuer, det klarer jeg ikke. Noen dager er helt ok, andre er verre enn tidligere. Det er uutholdelig at Tim er borte for alltid. Det har gått opp for meg nå, og det er forferdelig å leve med sorgen, forteller hun.

MISTET SØNNEN: Anki Lidén og Klas Bergling mistet sønnen i fjor. Savnet etter ham er uutholdelig. Foto: Jackeline Perez / NTB scanpix
MISTET SØNNEN: Anki Lidén og Klas Bergling mistet sønnen i fjor. Savnet etter ham er uutholdelig. Foto: Jackeline Perez / NTB scanpix Vis mer

Fokuserer på mental helse

Nylig kunne familien meddele at de har opprettet stiftelsen Tim Bergling Foundation, som jobber for å motarbeide mental sykdom og selvmord, meldte Berglings familie i en pressemelding, gjengitt av svenske SVT:

- Tim ville gjøre en forskjell - det at vi starter denne stiftelsen i Tims navn, er en måte å hedre hans minne og virke i hans ånd. Med kjærlig hilsen, Tims familie.

Da Avicii døde var han i ferd med å fullføre albumet «TIM», og etterlot seg en samling av musikk som var nesten ferdig, samt en rekke beskjeder og notater som omhandlet musikken.

Låtskriverne som Bergling jobbet sammen med har fortsatt med denne prosessen for å komme så nær musikerens visjon som mulig, skrev plateselskapet Universal Music i en pressemelding nylig.

Låta «S.O.S.» var den aller første låten fra denne plata og ble tidligere denne måneden delt med fansen.

- Etter at Tim gikk bort, har familien bestemt seg for ikke å holde musikken hans låst bort, men i stedet dele den med hans fans over hele verden, het det videre i pressemeldingen.

Plata slippes i sin helhet på Sveriges nasjonaldag 6. juni.

- Vi vil takke for støtten vi har fått og alle kjærlige beskrivelser av vår sønn og bror. Vi er så takknemlige for alle som elsket Tims musikk og har gode minner til hans låter, het det i brevet fra familien da den 28 år gamle stjernen gikk bort, ifølge Expressen.

Arver pengene

I uttalelsen, som ble formidlet gjennom Aviciis pressekontakt, Ebba Lindquist, fortalte familien at de satt stor pris på all oppmerksomheten Bergling fikk.

- Takk for initiativene som er tatt for å hedre Tim, som samlingen på Sergels torg, kirkeklokker som har spilt hans musikk og et minutts stillhet rundt om i verden. Med kjærlighet, familien.

DØDE FREDAG: Den svenske artisten Avicii, hvis egentlige navn er Tim Bergling, døde 20. april 2018, under en reise til Oman. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

At den svenske DJ-en og låtskriveren var god for mye penger, er det ingen tvil om. Tre måneder etter dødsfallet kom det blant annet fram at Bergling hadde tatt ut en kvart milliard kroner året før han døde.

Ifølge Forbes tjente artisten millioner av dollar mellom 2013 til 2015. I denne perioden økte formuen hans med i overkant av en halv milliard kroner, og mot slutten kunne artisten dra inn flere millioner for én enkelt konsert.

Det har lenge blitt spekulert på hva som vil skje med formuen til den verdenskjente artisten. Ifølge den svenske avisa Expressen ble det i desember kjent at det er foreldrene hans, Klas Bergling og Anki Lidén, som arver den store summen.

Det er i dokumenter som er blitt gjort offentlige for skatteverket i Sverige, det kommer fram at det er foreldrene som arver formuen. Dette fordi Bergling verken etterlot seg kone eller barn.

Ifølge avisa etterlater musikeren seg over 231 millioner svenske kroner, noe som tilsvarer omtrent 222 millioner norske kroner.

DØDE FREDAG: Den svenske artisten Avicii, hvis egentlige navn er Tim Bergling, døde 20. april 2018, under en reise til Oman. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slet med depresjoner etter kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer