- Det er utfordrende

Pia Tjelta sliter med å være god og snill. Se video!

IKKE ALLTID SNILL OG GREI: Pia Tjelta innrømmer overfor Seher.no at det er utfordrende å spille godhjertet og snill hele tiden. Hun har rollen som Sonja i årets oppsetningen av «Reisen til julestjernen» på Nationaltheateret.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
IKKE ALLTID SNILL OG GREI: Pia Tjelta innrømmer overfor Seher.no at det er utfordrende å spille godhjertet og snill hele tiden. Hun har rollen som Sonja i årets oppsetningen av «Reisen til julestjernen» på Nationaltheateret. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Pia Tjelta snakker om «Reisen til julestjernen», alder og det å holde seg ung nederst i saken!

SEHER.NO:  Lørdag 30. oktober er det premiere på den kjente barneforestillingen «Reisen til julestjernen» på Nationaltheateret.

Dette er 23. gang stykket settes opp på det ærverdige Oslo-teateret siden premieren i 1924, og første gang på tre år at det vises på Hovedscenen.

Stykket har blitt en av teaterets mest populære forestillinger opp gjennom årene, og ble udødeliggjort da det ble filmatisert med Hanne Krogh i rollen som Sonja i 1976.

I årets teateroppsetning er det skuespillerstjernen Pia Tjelta (33), samt Kjersti Botn Sandal (32) som deler rollen som Sonja. Og overfor Seher.no innrømmer Tjelta at det er utfordrende og til tider litt frustrerende å skulle spille en rolle som bare er god og snill.

- Det aller mest utfordrende er at hun skal være et symbol på godheten og renheten, og at hun skal ha et hjerte av gull til enhver tid. Og det er utfordrende, for man får lyst til å hoppe og skrike av og til, sier skuespillerstjernen til Seher.no.

Er det ganske fjernt fra deg selv?

- Ja, det er ganske så fjernt, ler hun.

Da Hanne Krogh fikk rollen som tenåringsjenta i filmatiseringen av stykket, var hun 20. Pia er 33. Likevel synes ikke skuespillerinnen at hun er for gammel for rollen.

- Nei, egentlig ikke. Nå gjorde jo Hanne Krogh det på film.  Her kan man slippe unna med litt mer. Jeg tror ikke jeg hadde sluppet unna med det på film, smiler Tjelta.

«Reisen til julestjernen» har premiere på Nationaltheateret lørdag 30. oktober. Les mer om stykket her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 
 
LES OGSÅ:- Ser du hvem dette er?

Pia Tjelta snakker om «Reisen til julestjernen», alder og det å holde seg ung nedenfor:[obj:media:9138]