- Det er umulig ikke å gråte

Her er den rørende traileren til den aller siste sesongen av «Downton Abbey».

SEOGHØR.NO: Siden 2010 har den britiske dramaserien «Downton Abbey» gått sin seiersgang på TV-skjermer verden over.

Denne høsten starter den prisbelønte seriens sjette og siste sesong.

I helgen gav TV-selskapet ITV fansen en følelsesladd smakebit på «Downton Abbey»-avslutningen da traileren til sesong seks ble sluppet på YouTube.

- Prøv ikke å gråte når du ser den nye traileren til «Downton Abbeys» siste sesong. Det er praktisk talt umulig, mener Vanity Fairs skribent.

Kommer på NRK i høst

I Storbritannia har den aller siste sesongen av «Downton Abbey» fått premieredato 20. september.

Også denne sesongen vil i Norge bli vist på NRK. Heldigvis trenger ikke den norske fansen å smøre seg med altfor mye tålmodighet.

- Det blir sesongpremiere på Downton på NRK like etter at premieren har vært i England, bekrefter presseansvarlig Nan Kristin Myhre overfor Seoghør.no.

- Vi har ikke helt besluttet sendedato, men Lord Robert, Mary, Edith og alle de andre i Downton dukker opp på NRK igjen i månedsskiftet september/oktober, legger Myhre til.

Saken fortsetter under bildet.

PRISBELØNT SERIE: «Downton Abbey» har vunnet en lang rekke priser. Her er skuespiller Michelle Dockery (Lady Mary), produsent Rebecca Eaton, skuespiller Joanne Froggatt (Anna Bates), serieskaper Julian Fellowes og skuespiller Elizabeth McGovern (Lady Grantham) på Emmy Awards i 2011.  Foto: Ap
PRISBELØNT SERIE: «Downton Abbey» har vunnet en lang rekke priser. Her er skuespiller Michelle Dockery (Lady Mary), produsent Rebecca Eaton, skuespiller Joanne Froggatt (Anna Bates), serieskaper Julian Fellowes og skuespiller Elizabeth McGovern (Lady Grantham) på Emmy Awards i 2011. Foto: Ap Vis mer

Avslutter en æra

Den ferske traileren inneholder flere melankolske, tårefremkallende scener. Man kan se butler Charles Carson (Jim Carter) som pakker kofferten og rer sengen sin for siste gang. Tjenestepiken Anna (Joanne Froggatt) gråter i armene til ektemannen John Bates (Brendan Coyle), mens Lord Grantham (Hugh Bonneville) kommer med et megetsigende sitat:

- Hvis jeg kunne hindret historien i å fortsette, ville jeg kanskje ha gjort det. Men jeg kan ikke det, Carson. Verken du eller jeg kan stoppe tiden.

Se hele traileren øverst i saken!

Økonomiske nedgangstider sørger nemlig for at Downton Abbey er i ferd med å miste sin velkjente storslåtthet. Ifølge Vanity Fair finner handlingen i den sjette sesongen sted i 1925, få år før depresjonen i kjølvannet av børskrakket på Wall Street i 1929.

Saken fortsetter under bildet.

SVÆRT RØRT: Jim Carter, kjent som butleren Carson, har fortalt at det var svært emosjonelt å avslutte «Downton Abbey»-eventyret. Her er han på Edinburgh TV festival med motspilleren Phyllis Logan - bedre kjent som Mrs. Hughes - i slutten av august.  Foto: Demotix
SVÆRT RØRT: Jim Carter, kjent som butleren Carson, har fortalt at det var svært emosjonelt å avslutte «Downton Abbey»-eventyret. Her er han på Edinburgh TV festival med motspilleren Phyllis Logan - bedre kjent som Mrs. Hughes - i slutten av august. Foto: Demotix Vis mer

Den Golden Globe-vinnende seriens trofaste fanskare vil utvilsomt følge den siste sesongen med blanke øyne. Da Jim Carter (67) gjestet Edinburgh TV Festival nylig, avslørte han at både skuespillerne og resten av staben ble rørt til tårer på den siste innspillingsdagen.

- Jeg tenkte jeg skulle si farvel til crewet som jobber så hardt. Da jeg så de snufsende ansiktene deres, var jeg ferdig. Vi var som vanndammer, uttalte den folkekjære stjernen ifølge Vanity Fair.

LES OGSÅ: Slik var virkelighetens Downton Abbey