- Det er umulig å kopiere pappa

Tvillingdøtrene til multimilliardær John Fredriksen jobber tett med faren, men det er ikke alt de er enige om.

Publisert

SEOGHØR.NO: Selv om forretningsdriften til faren deres har sikret ham Norges desidert største formue, vil ikke Kathrine og Cecilie Astrup Fredriksen (31) kopiere John Fredriksens (71) stil i forretningslivet.

Det forteller Fredriksen-tvillingene til Dagbladet på TradeWinds' shippingfest på seilskuta Christian Radich onsdag ettermiddag.

- Det er umulig å kopiere ham, sier Cecilie Astrup Fredriksen til avisen.

Både hun og søsteren har fått mer fremtredende posisjoner i Fredriksen-imperiet de siste årene, og særlig det siste året har samarbeidet mellom far og døtre vært tett.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ SHIPPINGFEST: Kathrine Astrup Fredriksen (t.v) sammen med Charlotte Spetalen (t.h) og venninnen Maryam Nourian ved Christian Radich i Oslo 3. juni. Foto: Andreas Fadum
PÅ SHIPPINGFEST: Kathrine Astrup Fredriksen (t.v) sammen med Charlotte Spetalen (t.h) og venninnen Maryam Nourian ved Christian Radich i Oslo 3. juni. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Flere kvinnelige ledere

Imidlertid enes ikke de tre om alt. Cecilie og Kathrine understreker at de vil få inn flere kvinner i toppledelsen i farens imperium.

- Og de kommer til å komme snart, uttaler Kathrine Astrup Fredriksen bestemt til Dagbladet.

LAST OG BRAST: Skipsreder John Fredriksen med døtrene Kathrine (t.v.) og Cecilie Astrup Fredriksen på fest på Hotell Continental i Oslo høsten 2008, nesten to år etter at Ingrid Astrup gikk bort.  Foto: Andreas Fadum
LAST OG BRAST: Skipsreder John Fredriksen med døtrene Kathrine (t.v.) og Cecilie Astrup Fredriksen på fest på Hotell Continental i Oslo høsten 2008, nesten to år etter at Ingrid Astrup gikk bort. Foto: Andreas Fadum Vis mer

De to profilerte søstrene, som blant annet er blitt portrettert av kunstner Vebjørn Sand, har uansett store sko å fylle.

John Fredriksen, som dessuten regnes blant Storbritannias rikeste, har tidligere fortalt til Dagbladet at han jobber 16 timer i døgnet.

Det er liten tvil om at Kathrine og Cecilie Astrup Fredriksen har et svært nært forhold til faren sin.

Etter at tvillingenes mor, Ingrid Astrup, døde av kreft ved juletider i 2006 har de tre stått fjellstøtt sammen.

- Det har vært et forferdelig år. Men når det skjer en tragedie, vokser man på den, på godt og vondt. Vi holder sammen, alle tre, og pappa har vært utrolig, fantastisk. Sammen er vi en bra trio, sa Kathrine til VG etter morens bortgang.

LES OGSÅ: - Jeg følte fortsatt at jeg var en del av redaksjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer