BEVARER BARNLIGHETEN: Maj Britt føler seg veldig priviligert over å ha en jobb der hun får "bevare barnet i seg".  Foto: Seher.no/Adéle C. Blystad
BEVARER BARNLIGHETEN: Maj Britt føler seg veldig priviligert over å ha en jobb der hun får "bevare barnet i seg". Foto: Seher.no/Adéle C. BlystadVis mer

- Det er ulempen med å ha et image

Maj Britt Andersen innrømmer at det ikke er bare enkelt å være barnas favoritt...

SEHER.NO: Maj Britt Andersen (52) er kjent som en av landets mest populære barnevise-sangere, skuespillerinner og programledere.

I november er hun aktuell med hovedrollen som Ingunn Aamodts Pulverheksa i oppsetningen "Pulverheksa og julenissen", som har premiere på Riksteatret 14. november.

Og selv om hun nå har jobbet med barn i flere tiår, innrømmer den spreke 52-åringen overfor Seher.no at hun fortsatt synes det er fantastisk morsomt.

- Det er alltid veldig spontant å jobbe med barn. Du vet aldri helt hvordan publikummet ditt er. Unger lever seg så veldig inn i det. Så når jeg har holdt forestillinger involverer de seg veldig. Noen ganger vil de gjerne hjelpe Pulverheksa, smiler hun.

Etter å ha holdt over 80 forestillinger i 2007, samt gitt ut plata "Pulverheksas Jul!" i 2008, er artisten nå blitt kjent for barn landet rundt som Pulverheksa.

Og det hender stadig at barna faktisk tror hun er den mørkhårede rollefiguren.

- Ja, det skjer hele tiden. Jeg husker i fjor, da jeg skulle signere noen autografer etter en forestilling. Barna glemte nok da at jeg var Maj Britt, og ville så gjerne hilse og ta på håret til Pulverheksa. Jeg tror de færreste av dem tenker på meg som Maj Britt, humrer hun.

Ifølge Andersen er det imidlertid ikke alltid enkelt å ha image som landets barnefavoritt.

- Et par ganger har det kanskje vært litt vanskelig. Jeg husker blant annet en gang jeg hadde laget en plate med visesanger, og da skulle fremføre noen Prøysen-tekster en kveld. Det var ment å være en lyrisk og rolig forestilling, som da naturlig nok kanskje var litt kjedelig for barn. Men så kom det masse barn! Jeg husker jeg tenkte "hva søren gjør jeg nå?". Det var jo ikke det som var helt meningen. Så jeg måtte bare forklare situasjonen, og lovte at dersom barna holdt ut, så skulle jeg synge en barnesang tilslutt. Det er ulempen med å ha et image, smiler hun.

Likevel innrømmer 52-åringen at hun også elsker den barnslige siden ved jobben, og tror at det er med på å holde henne ung til sinns.

- Det er viktig å bevare barnet i seg. Og det er enklere hvis du har en leken jobb, slik som meg. Der føler jeg meg veldig heldig. Den lekenheten og det at man får tulle litt, det er veldig deilig. Jeg føler meg veldig priviligert, forteller hun.

"Pulverheksa og julenissen" har premiere på Riksteatret 14. november!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Disse vant årets Spellemann