- Det er ukorrekt og ekstremt sårende

AUF-ungdom sammenlignes med Hitlerjugend. Tidligere AP-medarbeider er rystet.

SAMMENLIGNES: Bildet er tatt på Utøya da utenriksminister Jonas Gahr Støre (i midten) besøkte AUFs sommerleir på Utøya for noen år tilbake.  Foto: Scanpix
SAMMENLIGNES: Bildet er tatt på Utøya da utenriksminister Jonas Gahr Støre (i midten) besøkte AUFs sommerleir på Utøya for noen år tilbake. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tidligere denne uken presterte den erkekonservative radioverten Glenn Beck å sammenlikne AUF-ungdommene på Utøya med det beryktede Hitlerjugend under et nasjonalt radioprogram.

- Det foregikk skyting på en politisk sommercamp, som høres litt ut som, ja du vet, Hitlerjugend. Jeg mener, hvem arrangerer en camp for barn som kun handler om politikk?, sier Beck.

Stoltenbergs tidligere pressesekretær Torbjørn Giæver Eriksen sier til The Telegraph at han er svært rystet.

- Politisk engasjert ungdom har i over 60 år dratt til Utøya for å lære mer om, og være en del av, demokratiet, som jo er det stikk motsatte av alt hva Hitlerjugend sto for. Kommentaren hans er ukorrekt, ignorante og ekstremt sårende, sier Eriksen.

Beck er kjent for å komme med kontroversielle utsagn, og har tidligere kalt Obama rasist mot "den hvite" kulturen.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Her tar kronprinsesse Mary til tårene   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer