Kjendisene om Vibeke Skofterud:

- Det er ufattelig trist

Kjendisene sender sine kondolanser etter Vibeke Skofteruds bortgang.

KJENDISENE I SORG: Camilla Herrem, Cecilie Steinmann Næss og Ørjan Burøe er noen av de som sender kondolanser. Foto: Instagram
KJENDISENE I SORG: Camilla Herrem, Cecilie Steinmann Næss og Ørjan Burøe er noen av de som sender kondolanser. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag kunne politiet i Agder bekrefter i en pressemelding at det var den 38 år gamle, tidligere langrennsløperen, Vibeke Skofterud som omkom i en vannscooterulykke utenfor Arendal søndag.

I tillegg til sin lange idrettskarriere har Vibeke Skofterud også deltatt i en rekke tv-programmer. Blant annet i NRK-programmet «Mesternes mester» - der hun var den eneste kvinnen i finalen mot Thor Hushovd (40) og Andreas Håtveit (32) i 2016.

Det året var også Elixia-gründeren og den tidligere sandvolleyballspilleren Bjørn Maaseide (50) med i det populære programmet. Under oppholdet ble de to veldig gode venner.

- Fikk sjokk

Til Se og Hør forteller Maaseide, som for øyeblikket befinner seg i Kragerø, at det var datteren hans som overbrakte han den triste beskjeden om hans gode venninne Skofterud.

«MESTERNES MESTER» I 2016 kom Vibeke Skofterud til finalen i «Mesternes Mester». Her med de andre deltakerne fra samme sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«MESTERNES MESTER» I 2016 kom Vibeke Skofterud til finalen i «Mesternes Mester». Her med de andre deltakerne fra samme sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var datteren min som ringte meg. Jeg fikk helt sjokk. Det er så ufattelig trist, forteller Maaseide.

- Vi er en hel gjeng sammen her nå, som alle kjente Vibeke. Det er så trist, legger han til.

- Bra dame

Maaseide minnes Skofterud som en levende, varm og bra dame - den samme oppfatningen flere av landets store idrettshelter og kjendiser også har av idrettsstjernen som la opp for bare to år siden.

På sosiale medier har det haglet inn med kondolanser på kort tid.

1980-2018: Vibeke Skofteruds liv i bilder. Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

- Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. En skikkelig fargeklatt og ikke noen A4-person. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke, skriver blant andre Petter Northug på Facebook.

På Instagram deles også flere bilder av den bortkomne idrettstjernen.

Artist Hanne Sørvaag (38) minnes sin gode venninne med et bilde av de to på Instagram, der hun blant annet takker for opplevelsene de har hatt sammen.

- Sånn skal jeg huske deg, kjære, skjønne Vibeke. Jeg er så lei meg. Så lei meg på vegne av din kjæreste, din familie, langrennsjentene som du var så knyttet til, og alle oss som nå skal gå videre og for alltid mangle noe viktig og verdifullt, skriver hun og fortsetter:

- Men mest av alt er jeg lei meg på dine vegne, fordi du liksom akkurat hadde begynt, med alt du hadde av talenter og muligheter, din spesielle utstråling og din evne til å få andre til å hive seg utpå litt, ta noen sjanser, følge drømmen, og virkelig leve.Takk for uforglemmelige opplevelser, latter og nydelige minner som jeg aldri vil glemme. Og da som nå, så minner du oss på å leve, vilt og vakkert, akkurat sånn som du var.

Tv-profil og kjendisstylist Erlend Elias skriver på sin Instagram-profil:

- Kjære @vibekeskofterud, jeg er tom for ord! Du var en så vakker sjel, med så mye omsorg for alle. Dette er bare en så vanvittig stor tragedie. Du var ett så stort forbilde, ett magisk menneske. Takk for alle turer og fine samtaler. Når jeg pusset opp leiligheten fikk du din plass på veggen, du lo litt når du så det, men jeg syns du var en så nydelig jente som var en så stor inspirasjon for så mange inkludert meg. Sender mine dypeste kondolanser til dine nære kjære. Hvil i fred kjære deg.

- Ubegripelig trist.. du vil bli dypt savnet av oss alle, skriver kollega i Plan-B, Harald Rønneberg.

- For 6 år siden ble jeg kjent med denne sprudlende, smilende og alltid positive jenta. Jeg er helt i sjokk! Mine tanker går til familien. Hvil i fred, Vibeke. Du vil bli savna, skriver blant andre håndballstjernen Camilla Herrem på Instagram til et bilde av de to.

- Snille, gode, morsomme Vibeke, med de vakreste isblå øynene. Dette var en grusom nyhet. Tankene mine går til dine nærmeste. Hvil i fred, skriver komiker Ørjan Burøe på Instagram.

Også golfspiller Suzann «Tutta» Pettersen har delt sin sorg med sine følgere på Instagram.

- Ufattelig trist å høre at verden har mistet et så fantastisk menneske som deg! En jente med mer tæl og humør skal en lete lenge etter! Tusen takk for all glede og latter du har gitt! Vil aldri glemme den gode samtalen vi hadde i vinter om det neste kapittelet vi begge hadde foran oss! For å si det som du ville sagt det selv, helt jævlig kjipt at det skulle ende så fort!. Hvil i fred, du vil aldri bli glemt, skriver hun.

- Tenker spesielt på denne dagen her..hvor selveste deg hadde meg som drømmegjest. For en drøm! Hvert møte siden har vært en gave. Vi sees i drømmene, Vibeke. Sov godt, skriver komiker Cess, som også har blitt kjent med Skofterud gjennom tv-programmer.

Skøyteløper Hege Bøkko (26) sender sine tanker til familie og venner:

- Dette er så ufattelig trist og meningsløst. Snille, gode, vakre, alltid smilende og imøtekommende, Vibeke. Hvil i fred. Tanker går til familie og venner.

Livsstilsblogger Espen Hilton (36) skriver et langt innlegg på sin Instagram-profil, der han blant annet hyller den tidligere skiløperen for å hjelpe mennesker til å finne aksept hos seg selv for den de er.

- Kjære fine vakre Vibeke, du var en av de menneskene som var med på å hjelpe andre mennesker der ute til finne aksept hos seg selv for den de er, skriver han og fortsetter:

- Du vil bli dypt savnet, men takket være jobben du har gjort på denne jord vil både minner og din livsfilosofi leve gjennom mange unge mennesker som har trengt deg - og de vil ta den videre. Hvil i fred fine venn og takk for alt du gav oss.

- Det her går ikke an å forstå. Vibeke, du var så varm og snill og god. Takk for all gleden du spredte og delte med de rundt deg. Mine varmeste tanker går til din kjære og resten av familien, skriver Ida Fladen.

Kondolansene over Twitter er heller ikke få, der både politikere så vel som idrettsprofiler og kjendiser deler sine tanker over tastaturet:

LES OGSÅ: Deler det første bildet av kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer