IKKE OVERRASKET: - Han forandrer seg ikke, sier artisten Finn Kalvik om Harald Eia. Foto: Seher.no/Kirsti I. Ertsås
IKKE OVERRASKET: - Han forandrer seg ikke, sier artisten Finn Kalvik om Harald Eia. Foto: Seher.no/Kirsti I. ErtsåsVis mer

- Det er typisk Eia. Han forandrer seg ikke.

Finn Kalvik vet hvordan det er å føle seg uthengt av komikeren...

SEHER.NO: Fredag ble =Osloprisen 2009 utdelt i Oslo, og det var Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit som ble tildelt prisen for sitt engasjement for fattige, utstøtte og vanskeligstilte.

Under utdelingen sto artisten Finn Kalvik og forfatteren Erik Fosnes Hansen samt flere =Oslo-selgere for underholdningen.

Finn Kalvik (62) har hatt stor suksess siden han vant den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1981, men i 1998 opplevde musikeren en enorm nedtur da ha ble hengt ut av Harald Eia (44) og Bård Tufte Johansen (40) i humorprogrammet «Åpen Post».

Harald Eia er for tiden aktuell med programmet «Hjernevask», hvor han tar opp temaer som miljø, arv og oppvekstgenetikk, men allerede i høst fikk komikeren hard kritikk av forskere som følte seg misbrukt i opptakene til programmet. Kjønnsforsker Jørgen L. Lorentzen krevde blant annet at NRK skulle gjøre endringer i programmet, da han følte seg misbrukt.

Lorentzen har i etterkant av programmet fått hard medfart for forskningen sin, og skal blant annet ha mottatt en rekke hatmail.

Da Seher.no møtte Finn Kalvik under utdelingen av =Osloprisen fredag, virket han ikke overrasket over at Eia nok en gang har blitt anklaget for å ha henge ut folk.

- Jeg hørte det fra en kompis i går at det var en kjønnsforsker som ble hengt ut på samme måte som meg. Men jeg har ikke fulgt med på det siden jeg bor i utlandet, forteller han.

Den folkekjære artisten er imidlertid ikke overrasket over at Eia nok en gang er i bråk.

- Det er typisk Eia. Han forandrer seg ikke, og det er synd, sier Kalvik.

Det ble oppstyr etter at Eia og Tufte Johansen satte i gang programposten «Finn Kalvik Nyhetene» i 1998. Artisten selv innrømmet i 2000 at han etter innslagene måtte søke profesjonell hjelp, og to år etter at han deltok han i programmet for å sette et punktum for programposten.

- Jeg ble stoppet av folk på gaten som spurte om jeg var Finn Kalvik - og så begynte de å le av meg. 20 ungdommer stod og gapskrattet. Jeg følte meg mobbet av gutta i «Åpen Post», sa Kalvik den gang til VG.

Bård Tufte Johansen beklaget seg etterpå til Kalvik i «Tabloid» på TV 2.

Denne uken fortalte Harald Eia til Seher.no at han er lei seg for at kjønnsforskeren Jørgen L. Lorentzen har blitt behandlet dårlig og fått hatbrev, men at han ikke angrer på noe i forbindelse med «Hjernevask».

- Det er mye mer som står på spill nå. Det er forskernes omdømme det er snakk om, og de er redde for å miste midlene sine. Bråket denne gangen er helt annerledes, for denne gangen har jeg med skrive- og taleføre folk. Men det er jo mye mer interessant å få Gudmund Hernes på nakken enn en tidligere Grand prix-vinner, sa han.

- Jeg angrer ikke på noe, men jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så mye bråk, og jeg hadde ikke forventet at folk skulle sende hatmail til han. Jeg er lei meg for at det har skjedd, og vil understreke at Lorentzen har gjort det han mener er riktig, og det er ikke rett å true ham, sa Eia til Seher.no.

Mens Lorentzen har sammenlignet sin situasjon med utdritingen av Kalvik, avfeier Eia sammenligningen blankt.

— Det er en tilsnikelse og en fornærmelse av Finn Kalvik. Kalvik hadde god grunn til å bli fornærmet, han hadde aldri bedt om humoristiske innslag på tv uke etter uke. Det har vi beklaget. Det er en vesensforskjell mellom det og det å vise fram hva Lorentzen har sagt, sa Eia nylig til Dagbladet.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:
- Harald har skapt et monster