Camilla Herrem:

- Det er tungt

For Camilla Herrem kommer OL med en bismak.

STJERNE: Camilla Herrem er en bauta på det norske håndballandslaget, som snart skal i aksjon i Tokyo-OL. Foto: Carina Johansen / NTB
STJERNE: Camilla Herrem er en bauta på det norske håndballandslaget, som snart skal i aksjon i Tokyo-OL. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Fredag 23. juli tennes OL-ilden i Tokyo, og det er endelig klart for å sanke inn norske OL-medaljer igjen. Et av våre fremste gullhåp er som alltid håndballjentene.

Det er et stjernespekket landslag som onsdag reiser til Tokyo for å revansjerer semifinaletapet mot Russland i 2016.

For en idrettsutøver kan det virke som det aller viktigste i deres liv er idretten og å vinne. Men for landslagsveteranen Camilla Herrem (34) har livet endret seg drastisk etter de tårevåte scenene under mesterskapet i Rio.

I 2018 fikk Herrem nemlig en sønn.

Det var Dagbladet som omtalte saken først.

OM SAVNET: I søndagens episode av «71 grader nord - kjendis» snakker Vår Staude om moren, og hvor mye hun savner henne. Video: Discovery+ Vis mer

Mye borte

Det var i juli 2018 at håndballspilleren kunne glede seg over å bli mor for første gang til lille Theo, sammen med ektemannen Steffen Stegavik (37).

På Instagram delte Herrem flittig om graviditeten, og hvordan hun trente for å komme seg tilbake på banen. Men aldri har fansen fått se det nye tilskuddet til den lille familien.

Utenom et par bilder av sønnen bakfra, har vi fortsatt til gode å se treåringens ansikt på morens sosiale medier.

Nå forteller 33-åringen om savnet etter Theo og ektemannen når hun er på reise. Noe det fort blir mye av som en av verdens beste håndballspillere.

Hun har byttet ut profftilværelsen i utlandet med moderklubben Sola, hvor Stegavik også er trener. Likevel blir det en del reising med landslaget.

OVERRASKER: Petter Northug byr på sommerstemning i sin nye låt og hinter samtidig til hva vi kan vente oss fremover. Video: Rød Løper / Per Magne Dalen Vis mer

I forkant av de olympiske lekene var Norge på en 16-dagers samling i Sør-Frankrike. Så var det tre korte dager hjemme, før ferden gikk videre til Japan og pre camp.

På den tiden Herrem var borte, gikk hun glipp av bryllupsdagen med mannen. De to har vært gift i åtte år. Heldigvis rakk hun akkurat å få med seg sønnens treårsdag, noe hun er svært glad for.

TAPTE: Norge tapte, til alles store overraskelse, semifinalen mot Russland i OL i Rio. Foto: NTB
TAPTE: Norge tapte, til alles store overraskelse, semifinalen mot Russland i OL i Rio. Foto: NTB Vis mer

Hvis alt går som planlagt og Norge faktisk revansjerer den sure bronsemedaljen fra forrige mesterskap, vil håndballstjernen være borte fra familien sin i nesten to måneder.

Det er bokstavelig talt medaljens bakside for 34-åringen, som hele tiden savner de hjemme:

Vis mer

- Jeg har vondt i hjertet hele tiden. Det er spesielt sånn når vi er på precamp, for da har vi ikke kommet helt inn i boblen ennå. Jeg tenker mye på dem som er hjemme. Det er stor tidsforskjell, så jeg kan ikke ringe når jeg vil heller. Det er tungt, sier hun til Dagbladet.

Men OL er store greier og hun forsikrer fansen om at det ikke skal gå på bekostning av hennes prestasjoner på banen:

- Jeg har ventet på dette OL i fem år, så jeg skal greie å stå i det, selv om savnet av de hjemme er stort.

LES OGSÅ: - Har valgt å avlyse bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer