SKREV KRONIKK: Etter romanseryktene mellom Hanne Sørvaag og Vibeke Skofterud, trodde mange at artisten var blitt lesbisk. Nå har hun skrevet en kronikk i Aftenposten.  Foto: FameFlynet Norway
SKREV KRONIKK: Etter romanseryktene mellom Hanne Sørvaag og Vibeke Skofterud, trodde mange at artisten var blitt lesbisk. Nå har hun skrevet en kronikk i Aftenposten. Foto: FameFlynet NorwayVis mer

- Det er trist at vi ikke er kommet lenger

Hanne Sørvaag tar et oppgjør med fordommene.

SEOGHØR.NO: I fjor ble Hanne Sørvaag (34) offer for kjærlighetsrykter, da hun ble koblet til skiløperen Vibeke Skofterud (34). Begge to gikk ut og avkreftet ryktene kort tid etter at de oppstod, og Hanne fortalte også til Dagbladet i helgen at hun ble svært overrasket over ryktene.

Nå har hun skrevet en kronikk i Aftenposten om rykter, homofili og samfunnspress.

- Fordi jeg er singel og har gode homofile venner så må jeg også være homofil? Og hvis det er sånn for meg som er dame, hvordan er det for kjente menn?

Hanne Sørvaag føler at homofili fortsatt er et tabubelagt tema.

- Etter intervjuet i forrige uke har det vært mye reaksjoner på Facebook. Blant annet er det en del «venner» som lurer på om jeg skal komme ut av skapet snart, og som synes det var synd det ikke ble Vibeke og meg.

OFFER FOR RYKTER: Hanne Sørvaag og venninnen Vibeke Skofterud ble utsatt for romanserykter.
OFFER FOR RYKTER: Hanne Sørvaag og venninnen Vibeke Skofterud ble utsatt for romanserykter. Vis mer

«Reaksjonene både fra publikum og mediene, rundt mitt vennskap med en profilert og åpent homofil person, har gitt meg et inntrykk av at dette fortsatt er tabubelagt», skriver hun.

Til Seoghør.no sier Sørvaag at hun synes det er trist at samfunnet ikke er kommet lenger enn som så.

- Jeg har ingen problemer med at noen tror det ene eller det andre om meg. Men det er trist at en jager etter å skape noe som ikke er reelt. Jeg må få ha det gøy med folk uten at noen skal sette et stempel på forholdet fordi den jeg er sammen med liker andre enn meg, sier Sørvaag til Seoghør.no.

Skiløperen Vibeke Skofterud er kjæreste med Silje Aahlberg Øyan (31). I Aftenpostens kronikk skriver Sørvaag videre at hun gjorde et intervju for å snakke om sin nye singel. Intervjuet ble noe helt annet, og handlet i stedet om henne og Skofterud. Overskriften ble «Sørvaag snakker ut om Skofterud-ryktene».

- Jeg tror ikke vi har kommet langt nok i å akseptere hverandre uten at legningen spiller inn. Det er trist!

OVERRASKET: Hanne Sørvåg ble overrasket over ryktene mellom henne og Vibeke Skofterud. Nå har hun skrevet en kronikk.  Foto: Stella Pictures
OVERRASKET: Hanne Sørvåg ble overrasket over ryktene mellom henne og Vibeke Skofterud. Nå har hun skrevet en kronikk. Foto: Stella Pictures Vis mer

Hun angriper også de som mener at legning er et valg, og skriver at hvis det hadde vært sånn, så kanskje hun hadde valgt å bli lesbisk. I tillegg forsvarer hun sine homofile venner.

- Kjære Vibeke, Per, Tore, Elisabeth, Julie, Finn, Mattias, Jan Gunnar, Anders og Anders og mange flere: Måtte dere slippe å svare på ubetenksomme spørsmål og stadig måtte la deres legning definere dere.

Den populære artisten Hanne Sørvaag (34) er for tiden aktuell med den nye singelen «Rain Checks», en sang som handler om kjærlighet.

Før nyttår uttalte artisten at hun ønsker seg kjæreste i løpet av 2014.

- Jeg vil at det skal dukke opp en fin fyr til meg i 2014. Han har brukt altfor lang tid på å dukke opp, så jeg synes virkelig det er på tide, sa hun til avisen.

LES OGSÅ: Man lærer å beskytte seg